fbpx

Şampuan Önerilerimiz

20.04.2024

Şampuanın hedefi saç derisini temizlemek olduğu için şampuan “saç derisinin” durumuna göre seçilmelidir. Herkesin saç derisi farklı yapıdadır bu nedenle şampuan da çok kişisel bir tercihtir. Saç derisi yağlı, kuru, hassas, kepekli, egzamaya meyilli olabilir. Saç derisi ile saç yapısı birbirinden farklı olabilir. Saç derisi aşırı yağlı iken saç uçları aşırı kuru olabilir. Bu durumda kişilerin saç derisinin yapısına uygun şampuan seçmesi saç uçlarını da nemlendirici saç kremi ve bakımlar kullanarak desteklemeleri gerekir.

YAĞLI SAÇLAR İÇİN ŞAMPUAN

Yağlı saçın sık yıkanması gerekir. Bu nedenle günlük kullanıma uygun, yağı arındırma özelliği yüksek, saçı kurutmayan yumuşak dokulu bir şampuan tercih etmek gerekir. Atkestanesi özü, papatya, çay ağacı yağı, biberiye, aloe vera, limon, portakal özü, nane ve mentol, salisilik asit, kükürt içerikleri yağlanmaya karşı şampuanlar da aranması gereken içeriklerden bazılarıdır. 

Yağlı Saçlar İçin Akademi Saç Terapi’nin Önerisi:

Svenson Bio-Corrective Şampuan: Yağlanmayı kontrol etmeye yardımcı; günlük kullanıma uygun, hafif formüllü ile hassas ciltlere uygun şampuan. Tatlı narenciye (portakal, limon) yağı, hint yağı, at kestanesi, E vitamini, A vitamini, B3, B6 ve amino asit zengini içeriği ile kolay yağlanan saçları hassas şekilde temizler. Cansız saçlara hacim ve ve form kazandırır.  

Svenson Anti-Aging Şampuan: Hızlı ve kolay yağlanan, kaşıntılı, sivilce üreten cilt yapıları için derinlemesine temizlik sağlayan şampuan. İçindeki nane ve mentol ile saç derisini ferahlatır, sağlıklı saç gelişimine yardımcı olur.  Çok güçlü antioksidan özelliği olan Fransa sahil çamı ekstresi, C ve E vitaminleri ile cansız ve kolay yağlanan, hacimsiz saçlara canlılık kazandırır.

KEPEKLİ SAÇLAR İÇİN ŞAMPUAN:

Kepekli saçlar; hassas, kaşıntıya meyilli ve büyük oranda egzama alt yapılıdır. Kepekli saç derisi bakteriyel ve maya tipi organizmaların daha fazla bulunduğu bir mikrofloraya  sahiptir. Bu tip ciltlerde daha derinlemesine ve arındırıcı özelliği yüksek anti-fungal ve anti bakteriyel, keratolitik (soyucu) içerikler kullanılır. Ketacanazole, Zinc Pyrithione, climbazole piroctone olamine, selenium sulfide, sülfür, salisilik asit, ardıç katranı içeren şampunlar kepek kontrolünde etkilidir.  

Kepek şampuanları kullanımında saçta kuruma, hafif sertleşme ve matlık oluşabilir. Saç uzun ise saç uçlarına saç kremi kullanmak bu etkileri azaltmaya yardımcı olabilir.

Kepek sorunu sadece cilt ile ilgili olmayabilir; bağışıklık gücü, beslenme şekli, cilt hijyeni, vitamin mineral, özellikle D vitamini yetersizliği,  kansızlık ve mevsim geçişleri, kepek oluşumunda katkı sunan faktörlerdir.

Kepekli Saçlar İçin Akademi Saç Terapi’nin Önerisi:

Svenson Juniper&Eucalyptus Şampuan:  Temel Kepek arındıcı bitkisel içeriği Ardıç Katranıdır. Okaliptus yağı, ardıç ağacından özel damıtılan odunsu kokulu katranı ile kepekli, aşırı yağlanan, hassas cilt yapısını iyileştirir, saça hacim kazandırır. Anti bakteriyel ve anti fungaldır, kaşıntı ve kepek oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Saçı kurutmaz. Günlük kullanıma uygundur. 

KURU SAÇLAR İÇİN ŞAMPUAN:

Kuru ve Yıpranmış Saçların bakımında saç ve saç derisini kurutmadan, nazikçe temizleyen şampuanlar ve saç ucuna bakım yapan saç kremi ve saç maskesi kombine şekilde kullanılmalıdır.  Saçı kurutan etkilere sahip boya, ısı işlemleri, yaz mevsimi veya saçın yapısal olarak çok kuru olması da süreçte ürün performansını etkileyebilir. Saçı su ile buluşturmak, maske bakımlardan destek almak, ısıya karşı koruyucu ürünlerden destek almak ve saçın kendi nemi ile şekil almasına izin vermek önemlidir. 

Kuru Saçlar İçin Akademi Saç Terapi’nin Önerisi:

Svenson Bio- Herbal Şampuan: Uzun, işlem gören, ısıya maruz kalan, kırılgan ve kuru saç yapıları için bitkisel içeriklerden zengin bir şampuandır. 

Tatlı badem yağı, yeşil çay, elma ve limon, şeker kamışı özü ile hassas ciltleri nazikçe temizler. Anti oksidan etkideki Hexapeptide-11 içeriği saçta kolajen ve hyaluranik asit üretilmesine yardımcı olur. Zayıf ve kırılgan saç yapısını hassas şekilde temizler. Tatlı badem yağı içindeki faydalı yağ asitleri ve peptidleri saçın dış yapısının korunmasıne ve yapılanmasına destek olur. 

İlgili Yazılar:


Comments are closed here.