fbpx

Saç Ekimi Konusunda Çok İyi Araştırma Yaptınız Mı?

29.02.2024

Saç ekimi; uygun klinik koşullarda, alanında uzman ve tecrübe sahibi, sorumluluk alan doktorlar ve teknik ekibi tarafından, uluslararası standartları karşılayan cihaz ve teknolojiyle uygulandığında başarılı olma olasılığı olan bir uygulamadır. Saç ekimi saç kaybını durdurmaz, saçın güçlenme potansiyeli olmayan alanları, eklenen saçlarla yoğunlaştıran bir yöntemidir. Gerçekçi beklentilerle yapılmalıdır. Bir operasyonla saç kaybı yaşayan tüm bölge kapanmayabilir, daha sonra 2. bir saç ekimi planlanması gerekebilir.  Hekiminizle beraber yüzünüze ve saç kaybı şeklinize en doğal görünümü verecek şekilde bir hat belirlenmeli ve ona göre ekim yapılmalıdır. Uygulama teknik olduğu kadar estetik bir bakış açısı da ister.

Saç Kaybı şekliniz ”Saç Ekimi” için uygun mu?

Skar dokulu/ yara tipi, saç derisinde enfeksiyon alt yapılı– psuedo palage, lichen planopilaris, discoid lupus, Frontal fibrosing (FFA) ve Saç Kıran şeklinde saç kaybı yaşayan kişiler saç ekimi için uygun değillerdir. 

Hiç destek almayın bırakın dökülsün sonra ektirirsiniz, kesin çözüm!” doğru bir düşünce midir?

Saç dökülmesinin “genetik” olsa dahi yavaş ilerlediği ve destekle kontrol edilebildiği kişiler vardır. Bu kişilerde destek bakımlarla saç kaybı önlenebilir ve saç ekimine hiç gerek kalmayabilir. 

Ayrıca genetik saç kaybını artıran/hızlandıran deri kusurları / yaşam şekli/ uyku düzeni/ sigara alkol kullanımı/ bağırsak sorunları / kan damar lipid/ şeker seviyeleri gibi pek çok faktör vardır. Bu faktörler kontrol edilmediğinde saç kaybı devam etmekte saç ekimi başarılı olmamaktadır.  

Saç ekimi planlasanız dahi, öncesinde saç dökülmesini önlemek hedefli bakım destekleri kullanılmadığında saç kaybı daha hızlı ve daha geniş bir alanda seyredebilir.  Saç kaybı alanı ne kadar genişse saç ekiminin görsel performansı da bir o kadar az olmaktadır. 

Pek çok sebepten, deri sağlığı iyi olmadığı için, saç derisinde yeterli kanlanma olmadığı için, saç derisi çok gergin olduğu için, daha sonradan enfeksiyon geliştiği için saç ekiminin tutmadığı vakalar da olabilir.

Saç ekimi sonrasında da çoğu kişi düzenli destek ürünleri kullanmaya devam ederek var olan potansiyelini koruyabilmektedir.

İlgili Yazılar:

HER ADAY SAÇ EKİMİ İÇİN UYGUN MUDUR?

SAÇ EKİMİ SONRASI SAÇ YOĞUNLUĞU NASIL KORUNUR?

SAÇ EKİMİ TEK ÇARE MİDİR?

SAÇ EKİMİNDE SAÇ DERİSİ SAĞLIĞI ÖNEMLİ


Yorum yazın ve fikrinizi paylaşın.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir