fbpx

Saç Ekimi Sonrası Saç Yoğunluğu Nasıl Korunur?

2.02.2024

Saç ekimi operasyonu sonrasında saç sağlığının korunması ve desteklenmeye devam edilmesi önemlidir. Peki saç ekimi sonrası saç yoğunluğunu nasıl korumalısınız? Öncelikle ekilen saçların sağlıklı köklenebilmesi için saç derisinde enfeksiyon oluşmamalıdır. Bu nedenle deri sağlığını destekleye losyon, şampuan, tonik vb ürünler saç ekimi sonrasında mutlaka kullanılmalıdır.

Ayrıca saç ekimi sonrası görseldeki potansiyeli korumak hedeflii ekilen ve varolan saçların beslenmesi hedefli belirli “medikal ve kozmetik uygulamaların” kullanılmasını tavsiye ederiz.  Oral yolla alınan veya topikal yolla uygulanan medikal/kozmetik preparat ve uygulamalar saç kaybının önlenmesine ve saçın yoğunluğunun korunmasına yardımcı olmaktadır.

Sağlık alt yapınız Saç Ekimi için Uygun mu? 

Saç ekimi kolay ve hızlı bir çözüm gibi gözükse de günün sonunda bir ameliyattır. Cerrahi işlemlerde bazı hastalıkların operasyon sırasında belirli riskleri vardır. Bu nedenle ekim yapacak hekim sizden detaylı sağlık öykünüzü dinlemeli, kullanmakta olduğunuz ilaçlar konusunda bilgi almalı, gerekirse bazı sağlık testleri yaptırmanızı istemelidir. Kalp, hipertansiyon, diyabet, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunları varlığında saç ekimi ameliyatları risk barındırır.

Saç ekimi öncesinde saç derisi kusurları varsa, iyileştirilmelidir. Saçlı deride egzama, sedef, sivilce, kaşıntı, hassasiyet ve aşırı yağlanma gibi saç derisi sorunları kontrol altına alınmalıdır.

Saç derisi sorunları ekilen saçın tutmama riskini artırmaktadır. 

Donör alanda saç ekimi için “yeterli güçte ve sayıda” saçınız var mı?

Saç ekiminde başın arka bölümünden, genetik olarak saç kaybından etkilenmeyen bölgeden, saç kökleri transfer edilmektedir. Saç ekiminin başarısı donör bölgede yeterli güçte ve sayıda saç olması ile birebir ilişkilidir.  Kayıp yaşayan alanların görsel olarak yoğunlaşması için, donör bölgeden yeterli miktarda sağlıklı saç alınabilmesi gerekir. Donör alanda istenilen kalınlıkta ve sayıda saç yoksa, saç ekimi için doğru aday olmayabilirsiniz.

İlgili Yazılar:

HER ADAY SAÇ EKİMİ İÇİN UYGUN MUDUR?

SAÇ EKİMİ TEK ÇARE MİDİR?

SAÇ EKİMİNDE SAÇ DERİSİ SAĞLIĞI ÖNEMLİ


Comments are closed here.