fbpx

Saç Ekimi Tek Çare Midir?

8.05.2022

Günümüzde saç kaybı yaşayan kişiler için saç ekimi tek çare olarak sunulmaktadır. Saç ekimi, ancak “uygun koşuldaki” kişilere doğru yaşta uygulanması durumunda kayıp bölgesini gizleyebilen ve saçı yoğunlaştıran bir cerrahi operasyondur. Elbette doğru kişilere, profesyonel bir ekip ve hekim gözetiminde sağlıklı koşullarda uygulandığında çok başarılı sonuçlar yaratmaktadır. Saç ekimi çok önemli bir tıbbi teknolojidir ve gelişmektedir. Saç ekimini yarattığı olumlu sonuçları sebebiyle biz de destekliyor ve danışanlarımıza öneriyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki her aday saç ekimi için doğru aday değildir!

Öncelikle saç ekiminin bir yaşı vardır. Saç ekimi en erken 20 ‘li yaşların ortasında ve idealde 20’li yaşların sonuna doğru planlanmalıdır. 

  • Saç kaybı hızlı ilerliyorsa,
  • 20’li yaşların başında saç kaybı %30’dan fazlaysa,
  • Yoğun saç dökülmesi varsa,
  • Aile öyküsünde erken yaşta saç kaybeden kişiler varsa, erken dönemde saç ekimi yapılmamalıdır. 

Bu kişilerde saç kaybının devam etkisi vardır. Bu durumda saç ekimi yapılırsa, ekilen saçlar kalsa bile devam eden saç kaybı sebebiyle saçta saç ekimi sonrası gelen yoğunluk kaybedilecektir. Kişinin bir saç ekimi daha planlaması gerekebilir.  Ancak bu kişilerde bir saç ekimi yapacak daha “saç potansiyeli olacak mıdır?” bu da önemli bir konudur.  

Saç Ekimi için Sağlık öyküsünün uygun olması gerekir.

Saç ekimi her ne kadar pratik ve küçük bir operasyon da olsa bir cerrahi operasyondur ve genellikle lokal anestezi kullanılarak uygulanır. Nadiren de olsa kişinin tamamen uyutularak gerçekleştiği operasyonlar da vardır.  Bu sebeple bazı hastalarda bu tip bir operasyona uygunluk önemlidir.  

  • Kanın pıhtılaşmaması veya geç pıhtılaşması sorunu olan hemofili hastalarına saç ekimi yapılmaz. 
  • Kalp hastalığı olan ve kalp operasyonu geçiren kişiler saç ekimi yaptırmaya karar verdiğinde kardiyologgörüşü almalı; saç ekimi operasyonu için onay verirse operasyon yapılmalıdır.
  • Hepatit B ,C ve AIDS hastalarına saç ekimi yapılması önerilmez.
  • Tansiyon hastaları ve şeker hastalığı olanlar, saç ekimi operasyonu öncesinde, doktoru onayı alması gerekir.  
  • Skar dokulu saç kayıp hastaları ve Saç kıran hastalığına sahip kişilere saç ekimi önerilmez. Skar dokulu saç kayıpları stabil haldeyken ekip yapılabilir ama ekilen saçın kayıp riski bulunur. 
  • Anestezi almaya engeli olan hastalara saç ekimi yapılamaz.

Kadınlara Saç Ekimi Yapılabilir mi?

Kadınlara da Saç Ekim yapılabilir. Ancak saç ekimi kadınlarda erkeklere göre daha az başarılı sonuçlar vermektedir. Bunun temel sebebi kadınlarda saç kaybının sadece genetik faktörlere bağlı olmamasıdır.  Kadınlarda hormonsal düzensizlikler, sistemik ve kronik hastalıklar saç kaybının devamlılığına sebep olmaktadır. Bu hastalıkları kontrolü sağlanmadığında saç kaybı devamlılık göstermektedir. Kadınlarda saç kaybı, saçın genel olarak incelmesi ve daha geniş alanda ilerlemesi şeklinde görülmektedir. Saç ekimi operasyonu sonrasına da kadın adaylarda saç kaybettiren faktörlerin tetiklenmesi durumundasaç zayıflamaya devam etmektedir. Saç ekimi kadında kısa dönemli bir yoğunluk yaratmakta saç kaybının devam etmesi sebebiyle görsel hakimiyet bir süre sonra kaybedilmektedir. Bu nedenle kadınlarda destekleyici ve güçlendirici bakımlar öncelikli olarak değerlendirilmelidir. 

Akademi Saç Terapi’de Biz Nasıl Destek veriyoruz?

Saç ekimi hızlı bir “saçlandırma” ve “kayıp bölgenin kamufulasyon” yöntemidir ancak saç ekimi, saç dökülmesini önleyen bir yöntem değildir. Özellikle erken yaşlarda yapılmaması gerekir. Saç ekimini tercih eden kadar etmeyen kişiler de bulunmaktadır.

Saç ekiminin başarılı olabilmesi için öncelikli olarak saç dökülmesi kontrol edilmelidir. Saç ekiminin başarısı ancak var olan saçın korunması ve güçlü kalması durumunda kalıcı olabilir.  Bu durumda saç ekimi planlayan kişilerde operasyon öncesi ve sonrası zayıflama potansiyeli olan saçların güçlendirilmesi ve saç kaybının geciktirilmesi gerekmektedir.

Akademi Saç Terapi olarak, saç ekimi öncesi ve saç ekimi sonrasında, 

  • saçların güçlendirilmesi
  • saç kaybının önlenmesi
  • saç yoğunluğunun korunması 
  • yeni saç üretiminin teşvik edilmesi
  • saç deri sağlığının iyileştirilmesi, hedefli terapik  bakımlar yapıyoruz. 

Trikolojik Losyonlar bitki temelli ve kozmetik alt yapılı olması, pratik kullanımları, bağımlılık etkileri olmaması sebebiyle her yaştan kişi tarafından güvenle kullanılabiliyor. 


Comments are closed here.