fbpx
Yumurta Saça İyi Gelir Mi?

Yumurta Saça İyi Gelir Mi?

1.11.2018 2

Yumurtanın saçlarınız için “mükemmel protein” olduğu söylenebilir. Yumurta beyazlarında bulunan amino asitler (protein yapı taşları) aslında vücudunuz için eksiksiz ve kolay emilen bir protein formudur. Özellikle besin yoluyla alınabilen proteinler, saçların büyümesi ve sağlığı için çok değerlidir. Peki protein bakımından zengin olan yumurta saça iyi gelir mi?

Proteinler, cilt, tırnak ve saçı da kapsayan tüm doku hücrelerinin yapımında kullanılır. Saçımızın % 60-90’ı keratin adı verilen bir proteinden oluşur. Saçların temel yapı taşını oluşturan keratin, saça gücünü ve elastikiyetini verir. Protein yönünden zengin beslendikçe saçlarınız da güçlenir ve uzun süre sağlıkla uzar.

Yetersiz protein alımı, saçların kırılgan olmasında ve uzamamasındaki en büyük sebeptir. 

En iyi protein kaynakları, balık, yumurta, kırmızı et, kümes hayvanları ve peynir içeren “birincil proteinler” veya “hayvansal proteinlerdir”. Buradan da anlaşılacağı gibi yumurta saça iyi gelir.

Peki Yumurtayı Saça Sürmek Faydalı Mıdır? Yumurta Saça İyi Gelir Mi?

Yumurtanın sarısında bulunan lesitin: yağlar ve temel yağ asitlerinin kompleks bir karışımıdır ve fosforla birleşmiş bir yağdır. Vücuttaki tüm canlı hücrelerin ve saç hücrelerinin gereksinimi olan bir lipiddir. Yumurta saça iyi gelir fakat yumurtayı saça sürmek faydalı mıdır? Sorunun cevabını görmek için okumaya devam ediniz.

Saç bakım ürünlerinde Lesitin, sağlıklı, ipeksi dokunuşlu, parlak saçların elde edilmesine yardımcı olur. Özellikle kuru saçlar için çok faydalıdır. Saçın dış yapısı için doğal bir koruyucudur; saçın nem tutma özelliğini artırır. 

Ancak yumurta saça sürüldüğü zaman, saçın sadece dışını kaplamakta, maalesef yumurtanın faydalı içeriği saçın içine nüfuz etmemektedir. Elbette saça bakım amaçlı kötü değil, ancak en ucuz bakım kremi ile bile rekabet edemez. 

Eğer saçınıza yumurta sürerseniz, saçı mutlaka soğuk su ile yıkamak ve durulamak gerekir. Sıcak su yumurtanın kokmasına ve saçta kalıntılar bırakmasına sebep olabilir. Yumurta saça iyi gelir ancak yumurtayı saça sürmek yerine yemek gerekir. 

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


2 yorum

  • ö özcan

    Saçım seyrekleçti elimmle dukundummu elime
    Bir kaçtane saç geliyor ne yapmam gerekir

    • Merhaba Özcan Bey, saçınızda seyrekleşme varsa bir süre ürün kullanımı yapmanız ve saçınıza destek olmanız gerekmektedir. Eczanelerde bulunan saç derisine sürülen ve saçta kalabilen losyon bazlı uygulamalarsa 3-4 ay uygulama yapmanızı ve ürün deneyimi kazanmanızı tavsiye ederim.