fbpx
Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

8.10.2018 2

Saç kaybınızın nedenini tanımladığımız ve ona göre bir tedavi uygulandığı zaman saç dökülmesi bazen tamamen bazen kısmen çözülebilir. Peki saç dökülmesine ne iyi gelir? Öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Erkeklerin en temel saç kaybı sebebi %90 oranında Genetik yatkınlıktır. Saç Kaybı, Erkeklerde saç dökülmesinde “genler” başrolü oynar. Baba, amca, dayı, dede gibi saç kaybı yaşayan büyükleriniz var ise, siz de tepe ve/ve ya saçın yan girişlerinde saç kaybediyorsanız genetik olarak yatkınsınız demektir. 

Genetik alıcıların olduğu saç kılıflarında DHT hormonunun yıkıcı (Dihydro testosteron) etkisiyle saç zayıflar. Kanda sirküle eden Testosteron hormonu, saçlı deride bulunan 5 alfa redüktaz hormonu ile birleşir ve sadece genetik kodları olan saç kılıflarında saç kaybına sebebiyet verir. Bu sebeple DHT blokajı yapabilen formülasyonlar genetik saç kaybında etkili sonuçlar yaratır. 

Erkeklerde genetik saç dökülmesinde her bir saç teli zamanla küçülerek tüy halini alır. Buna paralel saç ürüten kılıflarda küçülür. Saç kılıflarını yeniden aktif hücre bölünmesine zorlamak ve saç kökleri dibindeki damarlanmayı artırmak gerekir. Bu amaçla kan dolaşımını baş bölgesine doğru artıran stimulant tedaviler sonuç alınmasına yardımcı olur.

Erkeklerde saç dökülmesinde dökülmeyi hızlandıran bir diğer unsur ise saç kılıfları içerisinde mikro organizma artışı ile oluşan iltihap ve inflamasyondur. Bunu önlemek için de saç derisinde geçirgen olabilen anti-septik, arındırıcı bakımlar yapmak çok faydalı olur.

Özetle:

  1. Erkeklerde saç dökülmesine DHT blokajı yapan formüller iyi gelir.
  2. Saç derisinde kanlanmayı sağlayabilecek stimulant formüller iyi gelir.
  3. Saç kılıflarının büyüme faktörleri ile desteklenmesi temel tedavi protokolü olmamakla beraber, PRP, Mezoterapi tedavileri dökülmenin aktif olduğu dönemlerde dökülmeyi azaltabilir.
  4. Saç derisinde kontrollü hasarlama yöntemi olan mikro dermal roller uygulaması iyi gelir.
  5. Hücre içi iletişimi artıran, saç hücrelerini bölünmeye zorlayan LASER tedavileri iyi gelir..
  6. Saç derisi sağlığını geliştirmek, saçı kepekten, kabuklanmadan arındırmak iyi gelir. 
  7. Erkeklerde saç dökülmesine çözüm için saçı düzenli ve sık yıkamak iyi gelir.

2 yorum

  • FKÖ Faruk Kemal Öktürk

    Merhaba, merkezinizdeki tedavilerin zaman skalası hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz? Tedavi ve uygulamalar 6 ay gibi bir süreç içinde mi gerçekleşiyor? Ve tabii ki bu tedavi aralıklarla tekrar yapılmalı mı?

    • Merhaba, saç sorunlarına bir bakım planlarken kişinin saç kaybı derecesine, saç kaybı öyküsü ve geçmişine, sorunu ortaya çıkaran faktörlerin sürekliliğine ( sağlık ve beslenme sorunları) göre ürünlere ve zamanlamaya karar veriyoruz. Bugün dönemsel akut olarak gelişen saç dökülmelerinde dahi saç 2-4 ayında toparlıyor. Bu nedenle idealde bir kişinin en az 2-4 ay destek almasını tavsiye ediyoruz. Kişiden kişiye farklılıklar olabiliyor kimi zaman 1 ayda olumlu değişimler şekilleniyor, kimi zaman da sonuçlar 6 ayda belirginleşiyor. Ancak genetik saç kaybı gibi süreklilik gösteren kayıplarda daha uzun süreli koruma yapmak gerekebilir. O nedenle tedavileri bir süreye fikslemek her zaman doğru olmaz. Saç kaybının niteliğine ve tetikleyen faktörlere göre tekrar bakımlar gerekebilir. Saygılarımla, Evrim Bayraktar.