fbpx
Keratin Bakımı Avantajları ve Dezavantajları

Keratin Bakımı Avantajları ve Dezavantajları

9.05.2017 121

Saçımızın temel ana maddesi, kopmaya ve aşınmaya dayanıklı keratin adı verilen bir proteindir. Saça uygulanan boya, fön, düzleştirme, maşa gibi işlemler sonrasında zaman içinde saçımızın temel keratin dokusunda (korteks) ve saçı koruyan dış kapaklarda (kutikil) fiziksel ve kimyasal aşınmalar oluşur. Bunun sonucunda, saç nemini tutamaz hale gelir, kurur, esnekliğini kaybeder ve şekil almakta zorlanır. Saçımızın sürekli kabaran, elektriklenen bir görüntü alması, fönsüz şekil almaz hale gelmesi ve hatta kolay kırılması saçın temel zincirsi yapısında ve keratin dokusundaki yıpranmadan dolayıdır. Saç kalitemiz ve parlaklığımız saçımızdaki keratin ve nem yeterliliği ile doğru orantılıdır. Yıpranmış, parlaklığını yitirmiş saçlarda keratin bakımı saça geçici bir süre için bir yapılanma ve parlaklık getirmektedir.

Bu tip bakımların profesyonel bir şekilde uygulanmasının büyük önemi bulunmaktadır. Ancak keratin bakımı, özellikle boya gibi kimyasal işlemlerle aşırı yıpranmış, kırılgan yapıya sahip saçlarda yüksek ısı ile sabitlenerek uygulanması saçın kopması ve kırılması gibi olumsuz etkiler de yaratabilmektedir.

BİR SAÇ SORUNUNUZ MU VAR?
Akademi Saç Terapi uzmanlarından ”Trikolojik Görüşme ve Saç Analizi” Randevusu Alın!
Saç ve saç derisi problemlerini tetikleyen pek çok faktör olabilir. Akademi Saç Terapi Merkezi Saç Bilimi Uzmanları olarak kişiye özel detaylı Saç Analizi yapıyor, saç ve saç derisini etkileyen faktörleri tanımlıyor ve sizi en iyi sonucu alabileceğiniz bakım yöntemlerine yönlendiriyoruz.  Yaklaşık 1 saat süren Saç Analizimiz detaylı soru-cevap, saç ve saç derisinin elle ve mikroskopla incelenmesi, saç dökülmesi analizi şeklinde ilerliyor.  Detaylı bilgi ve randevu için bize hemen ulaşın!

KERATİN BAKIMI AVANTAJLARI:

  • Saçın dış kapaklarını yapıştırıp sabitlediği için saçın ışığı daha iyi yansıtması ile daha parlak görünmesini sağlamaktadır.
  • Elektriklenen, kabaran, kolay şekil almayan saçlarda düzleştirici bir ekti göstermektedir.
  • Uygulama sonrası saçlar parlak ve yumuşak olmaktadır.
  • Ev tipi şampuan bakım kremi şeklindeki keratin bakımı günlük bir etki sağlarken, kuaför salonlarında ısı ile uygulanan keratin bakımı 3-4 aylık kalıcı etki gösterebilmektedir.
  • Her gün fön çekmek zorunda olan kişileri bu zahmetten kurtarmaktadır.

KERATİN BAKIMI DEZAVANTAJLARI:

  • Saçta aynı parlak ve düz görüntü için, uygulamanın yenilenmesi gerekmektedir. Ancak yenilemenin sık tekrarlanması durumunda saçta hasarlanma riski yüksektir.
  • Keratin bakımı kıvırcık saçları düzleştirme işlemi değildir.
  • Saçta geçici parlaklık sağlayan bu işlem, özellikle açık renkleri tercih eden ve sık boya yaptıran kişilerde aşırı kuruma etkisi yaratabilmektedir.
  • Ürünlerin büyük bir kısmında “formaldehid” adında keskin kokusu olan, alerjik ve kanserojen etkisi ile bilinen güçlü bir kimyasal bulunmaktadır. Bu kimyasalın uzun süre solunması sağlıklı değildir. Bu nedenle profesyonel bir kuaförde iyi havalandırılmış mekânlarda uygulanması önemlidir.

Tüm bu yan etkilerine rağmen verdiği hızlı ve başarılı sonuçlar itibariyle bugün Hollywood yıldızlarının da tercih ettiği bir yöntemdir. Ancak geçen sene Jennifer Aniston’ın güzel sarı saçlarını keratin bakımı uygulaması sonrası kestirmek zorunda kaldığını, bu işlemin her zaman başarılı sonuçlar vermediğini de hatırlatmak gerekir.

Keratin Bakımı Nedir? Kimler İçin Uygundur?


121 yorum

  • hA Havanur AYDIN

    keratin bakımından sonra sacım cok cabuk kırılıyor ve dokulmeyen sacım dokulmeye basladı neden oluyodur acaba

    • Merhaba Havanur Hanım,

      Keratin sonrası saçınızda kırılma oluyorsa, saçınıza yapılan işlem saçınıza zarar vermiş demektir. Bunun 2 sebebi olabilir. 1. Sebep saçınız zaten işlemlerden yorgun bir saçtır ve ya ince yapılı bir saçtır keratin işlemi sırasındaki ısıyı taşıyamamıştır. 2.sebep ise işlem yapılırken saçınıza ısı çok yüksek derece ve uzun süreli yapılmıştır. Kopmayı önleyen bir bakım yok ancak saçınızı maske bakımlarla desteklemeniz fayda sağlar.

  • AU Asya Uğur

    Merhabalar, benim saçım kuru ve yıpranmış kıvırcık bir saç, size şunu sormak istiyorum. Ben keratin botox yaptırırsam saçlarım düz olur mu? Saçlarımın düz olmasını ve sağlıklı parlak olmasını istiyorum. Merak ettiğim ikinci konu ise, keratin bakımdan sonra saçlarım eski haline dönünce kıvırcıklığında bozulma olur mu?

    • Merhaba Asya,

      Aslında kuaförlere sormanız gereken sorular bunlar. Keratin düzleştirme işlemi değil aslında elektriklenmeyi ve kabarıklığı giderme yöntemi. Her saç aynı oranda düz olmuyor. İşlemin etkisi ile saçlar geçici süre daha az elektrikleniyor ve kabarmıyor. Keratin bakımından sonra bazen saçlar eski haline sorunsuz geliyor bazen saçın bir kısmında saçın kıvırcığı daha açılmış oluyor. Ancak saç uzadıkça eski halini alıyor.

  • Ba Büşra aslan

    Merhaba Evrim Hanım. Benim saçlarım kendimi bildim bileli at kılı denilecek kadar çok kalın telli ve kuru önceden düzleştiri ve boya kullanmıyordum şimdi sarı saça döndüm ve sürekli ısı kullanır hale geldim. Genetik olan kalın mat ve kuru saçlara önerebileceğiniz bi çözüm var mı?

    • Merhaba Büşra Hanım, kuru yapılı saçlar boya sonrası daha da kurur. Özellikle sarı tonlar kuru saçlarda , şekillendirme yöntemleri kullanılmazsa saçı daha yorgun ve yıpranmış gösterebilir. İşiniz kolay değil, kuru saçlar hep bakım ister. Maske bakımlardan destek almanız gerekir, Toni&Guy’in maskesi güzel, Philip Kingsley Elasticizer maske de çok başarılı, çok kuru saçlara özel şampuan serilerinden destek alabilirsiniz. Saçınızı boyatırken Olaplex markasının boya koruyucu uygulamalarını, şampuan ve kremlerini de çok iyi buluyorum denemenizi öneririm.

  • YCÇ Yakup Can Çelik

    Merhabalar bir gün önce Keratin ile düzleştirme işlemi yaptırdım saçlarıma benim size sorum bu bakımdan sonra şac kremli şampuan önerir misiniz bana birde sıvı şac kremini saça uyguladıktan sonra fön çekebilir miyim şaçima bir zararı olur mu bir de bu fön suyu diye birşey duydum fön çekmeden önce sikiliyormuş saçı fazla ısıdan korusun diye bu doğru eğer doğruysa bir marka önerin

    • Merhaba Yakup,

      Keratin olsun olmasın biz genelde şampuan ve saç kreminin ayrı ayrı kullanılması taraftarıyız. Keratin sonrası ısrarla sülfatsız şampuan öneriliyor ancak ben bunun gerekliliğine inanmıyorum. Sıvı saç kremi sonrası saça fön çekilebilir ancak saçta ürün varsa biraz duman olur. Evet fön öncesi sürülen ısıya karşı koruyucu ürünler etkilidir. Özellikle bir ürün öneremiyorum pek çok markanın ürünü var. Bir de önerir misiniz? desen daha doğru olurdu sanki..

  • Ns Nurdan sucı

    Merhabalar. 3 aylık bebegim var ve Emziriyorum.sacımd cok fazla beyaz oldugu için boyadan dolayı cok sert ve bakımsız duruyor. Keratin bakım yaptırmak istiyorum. Bebegime emzirdiğim için zararı olur mu. Kuaförüm deriye temas etmediği için zararı okmayacagını belirtti. Sizede sor ak istedim.

    • Merhaba Nurdan Hn,

      Keratin bakımının saçtaki etkisi 6-8 haftadır. Saçınıza fayda sağlayabilir ancak sonuçta geçici bir işlem ve kimyasal bir işlem. Ürün içindeki kimyasal olan formaldehid (farklı isimler altında gizleniyor içeriklerde) ısı ile buharlaşıp soluduğunuz havaya karışıyor. İşlem İyi havalandırılması olan bir yerde ve ya dışarıda yapılmaz ise siz bir süre o kimyasalı soluyacaksınız. Ayrıca binde bir de olsa alerjik reaksiyon yapabiliyor emzirirken olması durumu biraz hassas kılıyor. Çok dikkat edilmesi gerekir.

      Saygılarımla,

      Trikolog, Evrim Bayraktar

  • KM KÜBRA MAVİKUŞ

    Merhabalar,
    saçlarım çok uzun ama cansız ve bakımsız görünmesi beni oldukça rahatsız etmekte. ayrıca kabarık ve palak değil. keratin uygulaması yapmalı mıyım ? Maşa düzleştirici vb. çok sık kullanmıyorum ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

    • Merhaba Kübra, saçlarının bakımlı ve canlı olması için keratinden başka uygulamalar da var. Profesyonel bakımlarla haftada 1-2 kez maskeler kullanabilirsin. Saça en çok düzleştirici ve maşa zarar veriyor. Saçını biraz kestirebilirsin. Keratin bakımının saçına etkisi geçici olacaktır. Deneyimlemek için elbette yaptır ancak etkisi geçince ne olacak? Bu tip işlemler de sürekli yapılırsa saç yine yıpranıyor. Benim tavsiyem saçını nemlendirici bakımlarla, bazen profesyonel kuaför bakımları ile ( keratin bakım değil! ) desteklemendir. Olaplex bakımları ve şampuanları çok güzel cevrende yapan bir kuaför varsa deneyimleyebilirsin. Bir de Dyson’un çok güzel bir şekillendirici ürünü var Airwrap diye. Saça hasar vermeden şekillendirmeyi sağlıyor. Çok pahalı ancak saçımı çok seviyorsam geçici işlemlere para vermem, para biriktirir böyle bir ürün alırım.

  • İk İlkim kurt

    Merhaba ben 3 ay önce keratin botoks Uygulaması yaptırdım saçlarım kıvırcık ve kabarıktı keratin bakımından sonra bu sorundan kurtuldum ancak saçlarımda çok dökülme yaptı saçlarıma dökülme yapmadan kıvırcıklığını ve kabarıklığını giderebilecek herhangi bir uygulama var mıdır ?

    • Merhaba İlkim Hn,

      Saçınızda dökülme koparak mı yoksa kökten mi gerçekleşti bunu iyi anlamak gerekir. Keratin Complex markasının ürünleri nispeten iyidir ancak sorun olan temelde keratinin uygulanma şeklidir. Kıvırcık saçlar hasarlanmaya en açık saç yapısıdır. Bu tip saçlara işlem yapılırken çok dikkatli olunmalıdır. Kıvırcık bir saçı düzleştirmek oldukça zordur bu nedenle pres ile yüksek ısı tercih edilir. Bu da saçı çok yıpratır. Saçınızda “düzleşme” hedefi olmadan sadece elektriklenmeyi azaltmayı hedefleyerek işlem yaptırmalısınız. Bu da ancak saça pres yapmak yerine fön çekerek işlem yaparak olabilir. Sonuçta keratinin etkileri geçicidir. (6-8 hafta sürer). Tekrarlamak gerekir, tekrar yaptıkça da saçınız daha çok yıpranabilir. Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan… zor işler. Yılda en fazla 2 defa yapmak gerekir. Kolaylıklar dilerim

  • ŞŞ Şenay Şengül

    Yaklaşık 3 hafta önce saçıma balyaj yaptırdım ve saçım biraz yıprandı bazı bölümler elimle çektiğim zaman uzuyo kuaföre sordum normal olabilir dedi açıcı uygulanan saçlarda normal bir durumdur dedi sizce bu normal mi?Aynı zamanda bana kuaför keratin bakım yapalım toparlar dedi doğru mu bu peki?Saçım için nasil bir bakım izlemeliyim hangi sampuanlari kullanmam lazım nasıl bir bakım yapmam lazım

    • Merhaba Şenay Hanım, saçınızda balyaj sonrası oluşan “uzama durumu” saçın hasarlandığının bir göstergesi. Ben bu aşamada keratin bakımı önermem saçınız daha fazla hasarlanır. Ancak olaplex bakımını araştırın, instagram da sayfası da var. Olaplex’in bakım ürünlerini kullanın saçınız daha iyi olacaktır.

      • ŞŞ Şenay Şengül

        Peki yani bu yipranmanin olması normal mi işlem sonrası yada kopma olur mu saçımda ?Şampuan olarak olaplex ürünlerini mu tavsiye ediyosunuz

      • Merhaba Şenay Hanım, bu yıpranmanın olması normal değil. Ya saçınız ince telli bir saç yapısıdır ve yapılan işlem saçınıza ağır gelmiştir ya da saçınız önceden hasarlıdır işlem saçınızı daha cok hasarlamıştır. Bir diğer alternatif ise açıcının içine konulan hidrojen peroxit oranı yüksektir ve ya saçınızda işlem fazla beklemiştir. İhtimaller çeşitli. Olaplex ürünleri şampuanı, kremi, bakımı saçınızı onarmaya yardımcı olacaktır.

  • Zc Zuhal cinar

    Merhabalar, yaşım 40 saçlarımda çok fazla beyaz var mecbur 15/20 gün-de boyatmak zorunda kalıyorum,sizce boyattiktan sonra beyazlarim biraz daha geç çıkması için uygulayabileceğim birşey varmı?

    • Merhaba, bize beyazlama ile ilgili çok soru soruluyor. Ancak maalesef henüz bizi ikna edecek bir ürünle karşılaşmadık. Piyasada beyazlamayı önlüyor denilen çoğu ürün boya niteliğinde. Sadece Phyto’nun çıkardığı bir ürün var çalışmalarında beyazlamayı geciktirmek yönünde etkisi var deniyor ancak uzun dönemli kullanımda işe yarayabilir. Bütçesi ve sonuçlarının da çok garanti olmaması itibari ile sizi ne kadar ikna eder bilemiyorum ancak inceleyebilirsiniz.

      https://us.phyto.com/phyto-re30.html

  • M Melek

    merhaba 37 gün önce keratin bakımı yaptırdım fakat daha ilk günlerde saçımda çok fazla kepeklenme oluştu ve saçlarım koparak dökülüyor. birde genelde 3-4 ay etkisi sürer deniliyor ama tusuz şampuan kullanmama rağmen şimdiden elektriklenmeye başladı. Bir de keratin en kısa ne kadar zaman arayla tekrarlanmalıdır ?

    • Merhaba Melek Hanım, belirtilen etkiler işlemin sizde olumsuz olduğunu gösteriyor. Maalesef ürün her yere kolaylıkla ulaşıyor ancak uygulayan kişiler belli ki saçı iyi tanımıyor. Keratin doğru saç yapısına uygulanmadığında saçı hasarlayan bir yöntemdir. Çok işlem görmüş, yorgun saçlara yüksek ısı ile uygulandığında saçta kopmaya sebep olabiliyor.

      Etkisi ve kalıcılığı da herkes için aynı değil. Keratin bakımı yılda en fazla 2 sefer uygulanmasını öneririm. Kalın telli saçlar işlemi daha iyi taşırken, kuru ince telli ve yıpranmış saçlar işlem tekrarında kolayca hasarlanabilir.

  • NG Nihal Güngör

    Mrblar 2 hafta once saçıma açtırıp boyattim fakat istedğim renk olmadı başka bi yerde tekrr boyatmak istediğimde tekrar tekrar açma işlemi uyguladı saçların yandı kötü bir durumda kuafor keratin bakimi yaparım dedi sizce yaptrmaliyimmi daha kötü bi sonuç verr?

    • Merhaba Nihal Hanım,

      Yanmış ve hasarlı saça keratin bakımı uygulanmaz. Saçlarınız direk kopar. Saçınıza haftada 2 defa nemlendirici ve yapılandırıcı maske uygulayarak destekleyin. Saçınızı mümkün olduğunca kısa kestirip sabırla saçlarınızın sağlıklı şekilde yeniden uzamasını bekleyin.

  • ÖT Özlem Tutzer

    Merhaba, sorulanlara goz attim ancak sanirim bu soru sorulmamis; evde uygulanacak keratin bakimini saci boyamadan once mi yoksa boya sonrasi mi onerirsiniz? Tam emin olmamakla birlikte yabanci bir kaynakta keratin bakimindan sonra yapilan boyama isleminin normalden daha kalici oldugunu okumustum dogru mudur? Tesekkurler.

    • Merhaba Ozlem Hn,

      Keratin bakımını boyadan sonra yapmak daha doğrudur. Boya işlemi saç kapaklarının belirli oranda açılması ile gerçekleşir. Keratin bakımı ise saç kapaklarının kapalı durması hedefi ile yapılır. Eğer saç kapakları kapalı duracaksa o zaman boya işleminin önce yapılması doğrudur böylece keratinin etkisi daha uzun süreli olacaktır.

  • yp Yeliz polat

    Merhaba benim saçlarım kıvırcık ve oldukça yıpranmış durumda sizce kuaförde mi keratin uygulaması yapsam yoksa evde mi

    • Merhaba Yeliz Hn,

      Çok yıpranmış saçlarda keratinin etkisi 6-8 hafta olacaktır sonrasında saçlarınızı daha da yıpranmış bulabilirsiniz. Keratinin etkisi geçici olacaktır. Keratin yıpranmış saçları yapılandıran bir uygulama değildir geçici olarak sorunu maskeleyen bir uygulamadır. Bu söylediklerimi ancak tecrübe ederek anlayan çok kişi var. Elbette keratin saçı parlak yapıyor, kolay şekillendirmenizi sağlıyor ancak sonrasında tekrar bu işlemleri mi yapacaksınız? Ben olsam saçımı bolca nemlendirecek ürünlerle desteklerim. Kuaför işlemlerini azaltırım. Keratine vereceğim parayı iyi bir fön makinesine veririm. Saç boyama dikkat ederim ve Olaplex bakımlardan destek alırım.

  • AA Aydan Akgül

    Merhaba evrim hanım 3 gün önce Keratin bakım yaptırdım ve saçlarımda beyazlar var dip boya yapsam sıkıntı olur mu

  • S Salih

    Benim saçlarım ince telli ve dökülüyor kalınlaştırmak ve çoğaltmak için kesin bir çözümünüz var mı ne yapmam gerekiyor

    • Merhaba Salih Bey, saçlarınız hep ince telli idiyse, bu yapının değiştirilmesi mümkün değil. Ancak zamanla incelmeler olduysa, sonradan oluşan incelmeler belli bir noktaya kadar düzeltilebilir. Bunun için de öncelikle detaylı bir analiz yapıp sorunun kaynağına göre ürün önerisinde bulunabiliyoruz.

  • İG İpek Güneş

    Merhaba Evrim Hanım, iki gün önce keratin botox yaptırdım. Fakat önerilen şampuanı hemen almadım bir seferde bir şey olmaz diye umarak revox şampuan kullandım bir kez fakat düşündüğüm kadar düz bir sonuç elde edemedim. Kuaförümle tekrar görüşmeli miyim yoksa bu şampuandan kaynaklı mıdır yoksa beklentilerimizi fazla mı tutuyoruz? Bir de şampuanlarda içerikte özellikle nelere dikkat etmeliyiz bir tavsiyeniz var mı ? Teşekkür ederim

    • Merhaba İpek,

      Şampuanın bu şekilde bir etkisi olmaz. Keratin uygulaması sonrası özellikle tuzsuz şampuan kullanın diyorlar ancak bu olmazsa olmaz bir durum olarak görmüyorum. Elbette markaya ait ürünlerinde ürün etkinliğini uzatmayı hedefleyen yatıştırıcı ekstra içerikler bulunabilir. Bence kuaförünüzle tekrar görüşebilirsiniz. Ancak unutmamak gerekir ki keratin bakımının etkisi aslında saçınızı sakinleştirmek. Keratin bakımının solüsyon olarak içinde bulunan temel içerik saçın temel bağ yapısı olan sülfur bağlarını kırarak daha düz formda kalacak şekilde ısı ile yeniden şekillendiriyor. Isı olmasa saçınızın düz formlanması mümkün olmaz. Ancak artık herkes ısı kullanımında çok dikkatli. Çünkü işlem sonrası kullanılan yüksek ısı (230 derece civarı) sebebi ile yanma ve kopma şikayetleri çok arttı. Yüksek ısı saça çok zarar veriyor. Bu nedenle ısı daha düşük tutuluyor. Bu da bence ürünün performansını etkiliyor.

      Şampuan içeriklerinde dikkat etmeniz gereken bir içerik yok. Sülfat ve parabenlerle ilgili durum çok abartılıyor. Bugün şampuandaki parabeni konusuyoruz ancak diş macunundakini hiç konusmuyoruz. Bu oranlar şampuanlarda oldukça düşük ve risk yaratacak seviyede değil. Ancak kolay yağlanan ve hacimsel olarak az bir saçınız varsa market şampuanlarını pek tavsiye etmiyorum.

  • Ca Cagla aslan

    Keratin saçı uzatıyor diyen var doğru mu?

  • Gy Gamze yücel

    Merhaba ben iki gün önce keratin bakımı yaptırdım saçlarımın o mat görüntüsü gitsin diye saçlarım kıvırcık buklelerimi açtı saçlarım eski kıvırcık haline döner mi ve dönerse ne kadar sürede eski halini alır

    • Merhaba Gamze Hanım, keratin uygulaması geçici bir işlemdir. 3-4 ay sonra etkisi geçer, hatta özel sülfatsız şampuanlar kullanmazsanız daha da çabuk etkisi geçecektir. Tabii bukleleriniz tamamen eski haline dönmeyebilir, zira bir miktar hasar bırakması mümkün.

  • BY Berfin Yükselir

    Saçı tuzsuz şampuanla yıkadıktan sonra saç kremi uygulayabilir miyiz? Yani kreatini sürdükten sonra bir sorun çıkar mı

  • e Ecem

    merhaba ben saclarima keratin bakimı yaptirdim kuaforde sıvi bisey surdu sacima 15 20 dakka beklettiler sonra fön cektiler ve 2 gün boyunca yıkama dediler sizce keratin bakımı oldumukac saat durmalı sacta suresi ne dir bana göre tam olmadı gibi ama az beklettiler gibime geldi

  • E Emrah

    Merhaba, liquid keratin bakım setini bugün kullanmaya başladım. Saç dökülmesine karşı etkili olur mu sizce. Kolaylıklar diliyorum.

  • BG Beyza Gürsoy

    Merhaba yorumları okudum da ince telli saçlar için riskli demişsiniz benim saçlarım kalın telli çok gür ancak çok fazla dökülüyor saçımı açtırmıştım uçları çok kötü oldu belki de o dökülmeyi attırdı bilmiyorum. Şey sorucaktım gür kalın telli kabarık bir saçta nasıl bir etkisi olur kötü olan uçları kestirdikten sonra keratin bakımın etkisi nasıl olur?

    • Beyza Hn Merhaba,

      Öncelikli olarak saçınız boya sebebiyle koparak mı dökülüyor, yoksa farklı sebeplerden mi dökülüyor bunu anlamak gerekir. Saçınız çok gürse demek ki dökülen saçlar yeniden çıkıyor. Bizim için önemli olan bu. Keratin işlemi eğer saçınız koparak dökülüyorsa biraz riskli olabilir. Onun dışında saçınızın kabaran görselini keratin bakımı bir süre için sakinleştirecektir. Ancak daha sonrası için saçınızı yine bakımlarla destekleyip korumak gerekecektir.

  • Y Yılmazafsar

    Keratin bakım saç dökermi

    • Merhaba Yılmaz Bey, keratin saçta koparak dökülmelere neden olabilir, özellikle yüksek ısı ile pres yapıldığında saç ciddi anlamda koparak dökülebilir. Bazı vakalar, keratin sonrası kökten dökülmelerin de arttığını belirtse de bu konuda elimizde yeterli veri ve araştırma yok maalesef.

  • gy Gece yakut

    az önce keratin bakım yaptırdım ama videolarda gördüğüm şekilde ısı verilmedi, sadece yıkayıp kurulayıp keratin sürdüler. eve gönderdiler saçını her iki saatte bir kurut yarına kadar böyle yap aynı saatlerde yıka dediler bu doğru bir işlem mi?

    • Merhaba, ısı verilmemesi aslında kötü bir durum değil saçı korumak açısından olumlu. Ancak keratin bakımlarındaki etken maddeler ancak ısı ile aktif hale gelip saçta istenen etkiyi (saçı düz formlama, elektriklenmeyi azaltma) gerçekleştiriyor. Yine de farklı keratin uygulamaları da var artık. En doğru bilgiyi kuaförünüzden almalısınız.

  • Be Betül er

    Evde kullandığımız şampuanlarda keratin içeren şampuan kullanmak. Kıvırcık saçlarımı düzletistirmez değil mi.

  • S SeriFee

    Mrb ewrim hanım 2 hafta once sacima brezilya fonu we keratin bakimi yaptirdim saclarim ince telli hic uzamiyor kabarik ayrica kiwircik bi sacim wardi sükür bu dertlerden kurtuldum yaptirdim en quzel islem bu oldu simdiye kadar kuaforum bana rewox at kuyruqu ozlu sampuani kullanmami soyledi 2 hafta oluo onu kullanalida we buqun farkettimki sac diplerimde kepeklenme we dokuntu basladi we kasiada mewcut bunlar fönden sonra we sampuandan sonra oldu fön yaparmi sizce boyle birsey ??

    • Merhaba, brezilya fön bakımında kullanılan kimyasallar saç derisinde reaksiyon verebilir. Bu etki ürünün yan etkileri arasında bulunmaktadır. Ancak bu reaksiyonun genelde ilk uygulama yapıldığı sırada da görülmesi gerekirdi. 2 hafta sonra bu tür bir sorun yaşıyorsanız belki de şampuandaki bir içerik deri için irite edici bir etki yaratmış olabilir. Şampuanı değiştirmenizi tavsiye ederim. Saç derisi için anti-alerjik bir şampuan almanızı ve kullanmanızı tavsiye ederim. Geçmezse bir dermatologdan destek almalısınız.

  • z Zehta

    Merhaba evrim hanım, saçlarım ince ve daha önce hiçbir işlem yapılmamasına rağmen yıpranmış bunun için keratin bakımı öneriyor bir çok kuaför. Ama keratinden sonra saç dökülmesi oldugunu söyleyen insanlar da var. Sizce keratin bakımı uygulamalı mıyım?

    • Merhaba Zehra Hn,

      Keratin uygulamaları özellikle ince yapılı, işlem görmüş, kırılgan saçlarda koparak saç kaybına sebep olabiliyor. Ancak son dönemde keratin bakımı sonrasında saçta kökten dökülme şeklinde de şikayetler almaya başladık. Kimi kişilerde cildin maruz kaldığı yanma cilt yüzeyinde bir travmaya ve saçlı deride fizyolojik değişimlere sebep olabilir. O bölgenin maruz kaldığı stres, inflamasyon durumuna göre saç dökülmesi olabilir ancak olmayabilir de şimdiden olumsuz düşünmemek gerekir. Keratin bakımları için deneyimli ve profesyonel kişilerden destek almak, sık tekrarlamamak ve cildi korumak çok önemlidir.

      • R Refika

        Bence hıc kımse sacına keratın botox yuklemesı yaptırmasın.yapılan dönemde muhtesem desek de sonrası facia .benım normal tellı oldukca gür ve düz saclarım vardı .hep röflelıdır saclarım .kuaforum yapalım cok ıyı olucak dedı .keske yaptrmasaydım .boyadan sonra saclarımı zaten omuz hızasında kestırmıstım butun yıpranmalar gıtmısdı .keratın botoxs yapıldı .tek kelımeyle muhtesemdı .sonra dökulmeler basladı hemde köksen dökuluyordu etkısı gectıkce uygulamanın kopmalar oldu en son ıyıce kecelestı sac.artık sacımı tanıyamıyorum .zaten var olan sacımın yarısı gıttı dokuldu .gerıye kalanda bölük pörcük..sımdı toparlamak ıcın elımden gelını yapıyorum .harcadıgım paranın hesabı yok .doktora kadar gıttım.tavsıyemdır kımse yapmasın.buarada bılınen bı kuaforde profesyonel bırı tarafından kalıtelı bır urun uygulandı buna ragmen sonuc hüsran

  • Ö Öznur

    Ben keratin botox yaptırdım. Saçını bir gun sonra yıka dedi. Oyle yaptım. Saclarim suan eskisi gibi kabarık ve dalgalı. Normal mi bu acaba?

    • Her keratin işlemin de hedef saçı düz formlamak olmuyor. Elbette saçın yapısını da bağlı olarak her saç düz de olmuyor. Özellikle kıvırcık saçlarda saçı sakinleştirmek, belki biraz dalgaları açmak ve elektriklenmeyi azaltmak şeklinde sonuçlar hedefleniyor. Size ne vaat ettiler bilemiyorum ancak beklediğiniz gibi olmadıysa kuaförünüzle konuşmalısınız.

  • S Selda

    Merhaba evrim hanım ben saçıma keratin yaptırdım 2 hafta önce boya uygulasam keratinin bozulurmu zarar gorurmu

  • Y Yaren

    Evrim hanım merhaba, 1 senedir saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıyayım. mezoterapi gibi çeşitli tedaviler uygulandı az çok toparladı fakat seyrek ve ince telli saçlarım var. düz bir saça sahibim ama çok yıprandı bu yüzden keratin öneriyorlar. dökülmesinden korkuyorum. yaptırabilir miyim?

    • Merhaba, keratin doğru şekilde ehil kişiler tarafından uygulanırsa bir sorun olmayacaktır. Ancak keratin işlemi kısa süreli görsel bir iyileşme sağlar. İnce telli saçları biraz basık gösterebilir.

  • Cg Ceysu göçer

    Merhaba evrim hanım ben saçlarıma keratin yaptırdıktan sonra ne gibi iyi veya kötü durumlar oluşur? Saçlarımın durumu şuan da ince ,kırılgan ,çok dökülüyor, kabarıyor , saçıma eskiden şekil verdiğimde etkisi hemen geçmezdi ancak saçım artık çok zor şekil alıyor ve etkisi hemen geçiyor. sizce keratin bakım yaptırsam olumlu sonuç alır mıyım?

    • Merhaba, ince ve çok kırılgan saçlara keratin yapılmasını önermiyorum. Yapılırsa da cok dikkatli yapılmalı ürün sabitlemesi fön ile yapılmalı düzleştirici kullanılmamalıdır. Keratin kullanımı saçına çok sık fön çektiren, düzleştirici kullanan kişileri bu işlemlerden kurtardığı için saçın yıpranmasını azaltabilir. Ancak sürekli keratin işlemi yapmak saçı kurutmakta ve ince telli yıpranmış saçların kopması gibi riskler taşımaktadır.

  • Cg Ceysu göçer

    Merhaba evrim hanım benim de saçlarım çok zayıf ve çok dökülüyor buraya yazılan yorumları ve sizin cevaplarınızı da okudum ancak bir de size kendim sormak istedim daha önce hiç keratin yaptıramadım saçımda boya vardı kestirmistim ancak tam olarak boyalar gitmedi uçlarında hala boya kaldı keratin bakım yaptırırsam bana herhangi biz zararı olur mu acaba ? Diğer bir sorum ise saçlarıma keratin yaptırdıktan sonra ne gibi iyi veya kötü durumlar oluşur?

    • Merhaba, saçta boya olması tek başına keratin uygulaması için bir risk oluşturmaz. Ancak keratin uygulaması genelde daha kalın telli saçlarda daha memnun edici sonuçlar veriyor. Kalın saçlar yıpranmaya daha dayanıklı ve işlemleri taşıma gücü daha fazla. Bir uygulamadan önemli bir sorun yaşamazsınız. Keratin ince telli saçları biraz basık yapabilir. Nadir de olsa alerjik reaksiyon oluşan kişiler de vardır. İnce telli saçlar tekrar işlemlerde daha hızlı yıpranır.

  • S Sibel

    Mereba bende evde keratin uyguladım fakat 3 yıkamamda kepek oluştu neden acaba

  • SC Semih Coşkuner

    Keratinimin son kullanma tarihi geçti kullanırsam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?

    • Merhaba, bu direk bizi ilgilendiren bir soru değil ancak, son kullanma talimatları genel bir mevzuat gereğince kozmetik ürünlerde 1 veya 2 yıl süre ile sınırlıdır. Genelde kullanma süresi geçtikten bir süre sonra da kullanılabilir. Büyük bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ancak ürünü ithal eden yetkili firmaya danışmak daha doğru olacaktır.

  • e Elif

    Merhabalar; ben keratain bakımı yaptırdım aslında arastırmadan yaptırdgm için pişman oldum. hafif kabarık ve kıvırcık saçlarım vardı keratin sonrarı düzleşti ve ben saçlarımın düz olmasını istemiyordum. suan 4 ay geçti ama hafif dalgalandı. eski kıvırcık haline döner mi. yoksa böyle hafif dalgalı mı kalacak :(((

  • Bg Banu gunduz

    Merhaba Evrim hanim ,saçıma evde keratin uyguladım ve sonrasında hiç dökülmeyen saçlarım obek obek dökülmeye başladı .aşırı gür saçlarım vardı şuan nerdeyse çok az koparak dökülme ve dipten dökülme için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim . Teşekkürler

    • Merhaba Banu Hanım, saçınız koparak mı dökülüyor? Kökten mi dökülüyor ? Kopmaya bağlı kayıplar da çok fazla bir şey yapılamaz. Saçınız maske bakımlarla desteklemeniz önemlidir ancak kopmaya devam edebilirler. Kökten oluşan dökülme ise kendiliğinden 2 ay kadar sürede toparlar. Geçmiş olsun. Saygılarımla, Evrim Bayraktar.

  • z Zeynep

    merhabalar ben yılda 1 kez keratin yaptırıyorum ama her yapışımda cildim tepki gösteriyor kaşınıyor ve kırmızı kabarcıklar çıkıyor nasıl kurtulabilirim bir öneriniz var mı ya da?

    • Merhaba Zeynep Hanım, keratin bir bakım uygulaması olarak adlandırılsa da güçlü bir kimyasal uygulamadır. Sizde kullanılan keratin, içeriğinden dolayı cildinizde böyle bir reaksiyon oluşturuyor olabilir. Bu yüzden kullanılan keratin markası değiştirilebilir veya uygulama öncesi saç derisine koruyucu losyon sürülebilir. Bu losyonlar, özellikle hassas saç derisine sahip kişilerin boya vs gibi kimyasal işlemlerden dolayı alerjik bir reaksiyon vermelerini önlerler. Aveda ve Davines’in bu tarz ürünleri var, bu ürünleri araştırabilirsiniz.

  • FK Fevzi Kaykana

    Saçıma keratin bakımı yaptırdım. Memnun değilim saçlarım kıvırcıktı şimdi düz etkisi ne zaman kaybolur ve saçlarım kıvırcık haline döner mi ve keratinin etkisini saçlarımdan nasıl hızlı bir şekildi atarım

    • Merhaba Fevzi Bey, keratinin etkisi ortala 3-4 ay sürer. Sonrasında etkisi geçer. Daha çabuk etkisi geçsin istiyorsanız, sülfat içeren şampuanları kullanabilirsiniz. Normalde keratinin etkisinin sürmesi için, sülfatsız özel şampuanlar kullanılır, bu şampuanları kullanmayıp normal günlük bir şampuanla yıkarsanız daha kısa sürede keratinin etkisini geçirir.

  • S Seren

    Merhabalar, saçıma keratin bakımı yaptırdım ama şimdi özel bir davete gitmem gerek. Saçımı dalga yaparsam keratin bozulur mu?

  • İB İrem Bilgin

    Saçlarım çok kabarık ve çok hafif dalgalı aynı zamanda kırıklarım da var kırıklarımdan kurtulmak istiyorum keratin yaptırınca düzelir mi yoksa kırıkları mı aldırmak için saçımı kestirmem mi gerekiyor?

  • Km Kıymet messtek

    Ben keratin yapalı 2 hafta oldu ve çabuk yağlanma kepeklenme meydana geldi geçici bişi mi yoksa keratin etkisini kaybedene kadar mı cevaplarsanız sevinirim iyi günler

    • Merhaba Kıymet Hanım,

      Keratin bakımlarının yağlanmayı artırması pek mümkün değil. Keratin bakımı saçı düzleştirdiği için saç derisinde üretilen yağ saçınıza daha kolay dağılıyor ve daha görünür hale gelmiş olabilir. Bir diğer ihtimal ise keratin için tavsiye edilen şampuanların saçınızı iyi temizlememe ihtimali ve daha da ağırlaştırıyor olma ihtimalidir. Bu dönemde haftada 1-2 kere kepek karşıtı şampuanlar kullanmanızı tavsiye ederim.

      Saygılarımla,
      Evrim Bayraktar

  • Sa Sultan akbas

    Evrim hanım selam bu bahsedilen uygulama nedir? Bende almak isterim ince telli yıpranmış saçlarım var nerden temin ederim?beni aydınlatırsanız sevinirim:)

  • ME Merve Ergün

    Evrim Hanım 22 7aaindayim kucuklugumden beri saclarim gür ve dolgun idi fakat son zamanlarda yogun sac dokulmesi cansiz sönük haline geldiler doktor da çinko takviyesi verdi biraz sac dökülmemi önledi ,boyasız saclarima keratin bakım önerir misiniz kendine gelir mi ve cidden kanserojen mi Cok sevgiler

    • Merhaba Merve Hanım, Brezilya Keratini cansız ve sönük saç sorunu için değil kabaran ve elektriklenen saçlar için uygulanan bir işlem. Ancak saçınız daha kolay şekil alsın istiyorsanız yaptırabilirsiniz, saçınız sayıca az ise saçı daha basık gösterebilir. Saçınızda boya olmaması işlem açısından daha iyi. İçeriğinde kansorejon etkide maddeler var ancak bu durum işleme daha sık maruz kalan kişiler için (uygulayan,,sık uygulatan kişiler) için daha büyük bir risk unsuru yaratıyor. Elbette sağlığı konusunda aşırı hassas kişiler için de önemli bir detay oluyor. Sampuanda paraben var diyip kullanmayacak kadar hassas bir yapıdaysanız elbette bu işlemi yapıyor olmak biraz tezat oluşturabilir. Ancak iyi havalandırılan yerlerde yapılması ürünün çok fazla solunmaması önemlidir. Saygılarımla, Evrim Bayraktar.

  • Eb Efe bekdemir

    Bende saçıma keratin düzleştirici yaptırdım ısıtmalı olmayandan. Saçım yıkadıkdan sonra saçım elektrikleniyor daha öncesinde böyle bişey yoktu.. uzadıkça geçermi

    • Merhaba, keratin bakım içerikleri ısı ile aktive olduğundan ısıtmalı olmayan bir işlem de etkili bir sonuç ortaya çıkmamış olabilir. Saçınıza düzenli olarak maske bakımlar yaparsanız saçınız toparlama şansınız daha fazla olur. Saygılarımla, Evrim Bayraktar.

  • ÖS Özge Solak

    Merhabalar Evrim hanım saçıma keratin ve brezilya fonu yaptırdım ve ne yazıkki saçım çok dökülüyor ne yapsam önlemini alamadım saçım çok az kaldı gerçekten artık ne yapacagimi şaşırdım lütfen yardımcı olurmusunuz banada saçım kökten hergun elime geliyor ne yapmam lazım benim

    • Merhaba Özge Hanım, tarafınıza e-posta yoluyla dönüş yapılmıştır. Saygılarımla, Evrim Bayraktar

      • Gt Gözde tekdal

        Merhaba Evrim Hanım. Bende de aynı sorun var. Brezilya fönü yaptirdiktan sonra aşırı saç dökülmem oluyor. Ne yapabilir ? Şimdiden teşekkürler

      • Merhaba Gözde Hanım, saç dökülmesi koparak mı oluyor, kökten bir dökülme mi yaşıyorsunuz bilemiyorum. Sizde böyle bir etki yapıyorsa elbette ilk seçenek bu işlemi yaptırmamak olmalı. Saç dökülmeniz başka sebeplere de bağlı olabilir. Detaylı bir kan testi yaptırıp bir vitamin/mineral eksikliğiniz olmadığına emin olmanızı tavsiye ederim. Doktorunuzun yönlendirmesi ile gıda takviyesi alabilir veya saç bölgesine uygulama yaparak süreci kontrol etmeye çalışabilirsiniz. Saç dökülmesi 4 aya kadar dengelenmiyorsa o zaman daha detaylı incelemek gerekir başka sorunlarla ilişkili olabilir. Saygılarımla, Evrim Bayraktar.

  • MA Merve Ateşkan

    Merhabalar keratin sac botoxu adi altinda iki kez bakim yaptirdim sacima ilk yaptirdigimda bi fark olmadigi icin ikinci seferde yapilan bakim ucretsiz yapildi hatta. Ancak 1 sene oldu saclarim ombreli hala saclarim hic uzamadi bir zarar vermis olabilirmi ? Yani bu bakimlarin bi etkisi olabilirmi yorum yazabilirseniz cok mutlu olurum.

    • Merhaba Merve Hn, keratin bakımının saçın uzamasını etkilemesi pek mümkün değil. Keratin bakımları kimyasal işlemlerdir. Yanlış uygulamalar saçınızın koparak dökülmesine sebebiyet verebilir. Saç derisi hassas bazı kişilerden, uygulama sırasında saç derisinde yanma hissi oluştuğunu bir süre sonra da kökten dökülmeye olduğuna dair geri bildirimler de alıyoruz. Ancak siz belirgin bir dökülme yaşamadıysanız bu durumun keratin işlemi ile ilgisi olmayabilir. Kan değerlerinize bakılıp saç gelişimini yavaşlatacak herhangi bir vitamin, mineral değeri eksikliği değerlendirilmelidir. Bu dönemde kilo artışınız varsa, bağırsak sorunlarınız varsa, Tiroit fonksiyonlarınızla ilgili olumsuz bir durum varsa, beslenme, uyku düzeniniz değiştiyse ve ya kilo kaybınız varsa tüm bunlar yaşınızla beraber değerlendirildikten sonra saçınızın uzamama sebepleri anlaşılabilir. Saygılarımla, Evrim Bayraktar

      • ÖS Özge Solak

        Merhabalar Evrim hanım saçıma keratin ve brezilya fonu yaptırdım ve ne yazıkki saçım çok dökülüyor ne yapsam önlemini alamadım saçım çok az kaldı gerçekten artık ne yapacagimi şaşırdım lütfen yardımcı olurmusunuz banada saçım kökten hergun elime geliyor ne yapmam lazım benim

      • Merhaba Özge Hanım, tarafınıza e-posta yoluyla dönüş yapılmıştır. Saygılarımla, Evrim Bayraktar

  • Au Asi ulukan

    Keratin yaptığım saç diplerinde yanma var korkuyorum saçlarımı dökerim acaba şimdiden teşekkürler

    • Merhaba, keratin solüsyonları bazı bünyelerde alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor. Keratin bakımı sırasında ve sonrasında yanma, kaşıntı, ciltte döküntü ve kepeklenme sık gördüğümüz ve duyduğumuz şikayetler arasında. Keratin uygulamaları özellikle ince yapılı, işlem görmüş, kırılgan saçlarda koparak saç kaybına sebep olabiliyor. Ancak son dönemde keratin bakımı sonrasında saçta kökten dökülme şeklinde de şikayetler almaya başladık. Kimi kişilerde cildin maruz kaldığı yanma cilt yüzeyinde bir travmaya ve saçlı deride fizyolojik değişimlere sebep olabilir. O bölgenin maruz kaldığı stres, inflamasyon durumuna göre saç dökülmesi olabilir ancak olmayabilir de şimdiden olumsuz düşünmemek gerekir. Keratin bakımları için deneyimli ve profesyonel kişilerden destek almak, sık tekrarlamamak ve cildi korumak çok önemlidir. Saygılarımla, Evrim Bayraktar, MIT

  • G Gulperi

    İyi günler sizce sac botoksu keratinde daha mı sağlıklıdır yapmak istiyorum ama karar veremiyorum

    • Merhaba Gülperi Hn, iki işlem de benzer işlemlerdir. Burada dikkat edilmesi gereken işlem sonrası saça kullanılan düzleştiricinin ısısıdır ve yapan kişinin tecrübesidir. İnce telli ve işlem görmüş kırılgan bir saç yapınız varsa, düzleştirici ısısının 150 derece ve üstü olmaması önemlidir. Ya da sadece fön çekilerek saça işlem yapılması en sağlıklısı olur. Bu tip işlemler tekrar gerektiren niteliktedir. Saç tipi zayıf ise yılda 1-2 işlemle sınırlı kalmak gerekir.

      • BY Büşra Yavuz

        Sizce yanan saça zorunlu olarak keratin bakımı yaptırmak şart mı ben yanmış saçımı kestirdim çünkü bence de en basitt çözüm bu değil mi

      • Merhaba, yanan saça keratin bakımı yapılması anlamlı değil, saçı kestirmekten başka çare yoktur. Saygılarımla, Evrim Bayraktar.

  • FU Fatıma Uygun

    Evrim hanım tavsiyeniz üzerine size güvenerek ben de Formaldehit içermeyen doğal keratin bakımı uyguladım hiç zararı olmadığı gibi etkisini de tam 3 ay oldu hiç kaybetmedi çok çok memnu kaldım okuyucularınıza özellikle patentli doğal keratin bakımını tavsıye edebilirsenız en azından diğer uygunsuz ürünlere denemekle boşuna para harcanması önlenir diye düşünüyorum.

    • mk Merve keleş

      siz hangi ürünü kullandınız ?

  • Db Dilara buz

    merhaba keratini saçımdan nasıl çıkarta bilirim nasıl akmasını sağlarım

  • FB Faruk Bayrak

    Merhaba Evrim hanım. Ben saçlarıma sürekli aşırı şekilde sprey sıkmaktan saçlarım çok yıprandı, kuaförde kreatin uygulaması bana iyi bir sonuç mu doğurur yoksa kötü bir sonuç mu doğurur?

  • HS Hande SOYKAN

    Evrim hanım Çoook Güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederiz. Ben saçlarıma keratinli onarıcı full set kullanıyorum. Dipten uca komple saç bakımını sağlıyorum. Bütün saç sorunlarıma çözüm oluyor. Saç sorunları olanlara tavsiye ederim.

    • NU Nazmiye Uludağ

      Ben de röfleden kuru saçım için onarıcı full keratin setini aldım çok memnun kaldım, ama ben özellikle patentli doğal keratin olmasına özen gösterdim kalite marka benim için en önemli şey sayılır.

  • Ş Şule

    Ben 3 senedir aralıklarla kullanıyorum cnm acaba sen yanlış mı uyguladın diye aklıma geldi, çünku öncesınde yağ bakımı olmayacak sonrasunda olacak buna dıkkat etmek lazım.

  • O Ozden

    Keratin brezilya fönü yaptırdıktan sonra boya yapabilir miyim ? Herkes 1-2 hafta sonra yaptırmanda sıkıntı yok diyor. Lütfen cevap verebilir misiniz ?

    • Brezilya fönünü boyadan önce mi sonra mı yaptırmak gerekir sorusu çok sık soruluyor. Keratin bakımları ve düzleştirici işlemleri boyadan sonra yaptırmak gerekir. Sonuçta hem boya hem de brezilya fönü saça uygulanan kimyasal işlemlerdir. Her boya keratin bakımlarının etkisini bir parça azaltacaktır. Keratin bakımı yeni yapıldı ise bir hafta beklemek ve saçı tekrar bir başka işleme maruz bırakmadan dinlendirmek iyi olur.

  • Merhaba Havva Hn, yorumunuz için teşekkür ederiz. Keratin bakımları amacına yönelik kullanıldığında fayda getirir. Evde kullanılan bakımlar içerik olarak aynı yoğunlukta değildir bu nedenle herkes için mutlu sonuçlar yaratmayabilir. Sonuçta keratin bakımları da defrize ve perma gibi kimyasal işlemlerdir. Bu nedenle dikkatli yapılmalıdır, daha etkin ve sağlıklı sonuçlar için profesyonel destek gerekir. Saçların yapıları, yıpranma oranları ve sorunları birbirinden farklı olduğu için ehil bir kişinin profesyonelce uygulaması önemlidir. Keratin Bakımının uygulama tekniği, saçta kalma süresi ve uygulama sıklığı önemlidir. Az yıpranmış kalın telli saçlarda 3-4 ayda bir, fazla yıpranmış boyalı saçlarda 6 ayda bir, aşırı yıpranmış ve ince yapılı saçlarda yılda bir kullanımı önerilir. Üründe formeldehid içeriğinin bulunmaması kişiyi sağlık açısından koruyan bir özelliktir. Ancak keratin bakımları bazı saçlar için yıpratıcı da olabilir. Saçın korunması açısından uygulayan kişinin saçı iyi tanıması, özeni ve dikkati gerekir. Bu tip bakımlar ısı ile aktif olup sabitlenirler. Uygulanan ısı, 160-180 dereceyi aşmamalıdır, uygulamanın saçta kalma süresine de dikkat edilmelidir. Her saçta bitiriş düzleştirici ile yapılmamalıdır. Bazı saçlarda fön tercih edilmelidir. Bu gibi detaylar başarılı sonuçlar yaratmada çok önemlidir.
    Bu arada belirtmek isterim ki saç besin ve oksijenini kan ile alır bugüne kadar bilimsel literatürde saçı besleyen bir “dip bakım yağı” belirtilmemiştir. Doğru yaklaşım saçın neden zayıfladığını tanımlamaktır. Bir ürünün ciltten emilebilmesi için etken bileşenlerin taşıyıcı küçültülmüş moleküller ile formüle edilmesi gerekir. Yağ molekülü saç köküne ulaşamayacak kadar büyüktür. Ayrıca bu tip yağlı ürünler kimi ciltlerde alerjik reaksiyonlara bile sebep olabilir.
    Saygılarımla,
    Evrim Bayraktar

  • SA Safiye Akgül

    Ben o markayı kullanıyorum devamlı şenay hanım ve hakkını yiyemem şampuan ve kreminini düzenlik olarak alıyorum 2 ay a bir çokta memnunum.

  • SA Safiye Akgül

    Merhabalar evrim hanım bu çalışma için size çok teşekkür ederim öncelikle bende yıpranan ve dökülen saçlarım için dip bakım yağı ve keratin serum kullanıyorum sizlere katılıyorum arkadaşlar .

  • B Bilge

    Hangi ürünleri aldınız acaba

  • NB Nuran Bekar

    Şenay hanım size katılmıyorum ben bu ürünü düzenli olarak kullanıyorum ve ben bayan kuaförüyüm iş yerim için en iyisini kullanıyorum hemde çalışanlarımdan müşterilerime kadar herkes çok memnun ve harika sonuçlar alıyorum .

    • DS Dilek Server

      Canım bir magazin dergisinde okumuştum Ajda Pekkan sürekli saçına röfle yaptırdığı için saçı zamanla incelip yıpranmış fakat her defasında özel Kuaförüne en pahalı Keratin bakımlardan yaptırıyor muş ve özellikle Mega keratin seti ile saçını tekrar eski sağlıklı haline kavuşturuyormuş Ben de fiyat aşırı derecede yüksek olmasına rağmen bir defa aldım mükemmel sonuç verdi. Hem saçımı hızlı uzamaya başladı hem de yıpranmadan Eser kalmadı.. ombreden yanan saçlarımı büyük oranda toparladı Üstelik Evde kendim yaptım çok kolay oldu saçının sürekli açık sarı renkler yapanlar için çok zorunlu bir bakım diyebilirim. Tek sorun Fiyatı çok tuzlu maalesef.

      • Öö Özge öz

        Merhaba, hangi markayı kullandığınızı öğrenebilir miyim
        ?