fbpx

Keratin Bakımı Nedir? Kimler İçin Uygundur?

9.05.2019

”Brezilya Keratini” olarak bilinen Saç Botoksu, Keratin Bakımı isimleri altında uygulanan keratin bakımı, elektriklenen saçı yatıştırmak için kullanılan boya gibi kimyasal (!) bir işlemdir.  Adında yer aldığı gibi saça protein yükleyen bir “ bakım“ değildir!!

Keratin Bakımı, düşünüldüğü veya tanıtıldığından farklı olarak saçı düzleştirici bir işlem de değildir!  İşlem Brezilya’da saçı yatıştırarak daha kolay şekil almasını sağlamak amaçlı ortaya çıkmıştır.  İşlem sonrası kişi fön ve fön fırçası ile evde saçına daha hızlı ve düz şekil verebilir.  Bu etkisi sebebiyle çok kıvırcık saçlarda düzleştirici etkiye sahip değildir. Keratin uygulaması ile kabaran ve hafif dalgalı saçlarda daha düz formlu etkiler yaratılabilir.

Keratin bakımında saçı düz yapan temel faktör işlem sonrası saça yüksek ısı ile düzleştirme işlemi yapılmasından kaynaklanır.  Ürün içerisinde bulunan “ formaldehid” etken maddesi saçın çapraz bağları arasında girerek saça verilen yeni şekli saçın belirli bir süre korumasını sağlamaktadır.

Keratin Uygulaması Saça Gerçekten Bakım Yapıyor Mu?

Keratin bakımı uygulaması yapanlar, bu işlemin saça direnç kazandırdığı, saçı tamir ettiği, saça protein yüklediği yönünde iddialar da bulunuyor.  Ancak bu da doğru değildir. Düzleştirme işlemi yapılan, fön çekilen her saç ışığı daha iyi yansıttığı için işlem gören saç, kabaran saçtan daha parlak ve sağlıklı görünür.  Keratin işleminin saça getirdiği en büyük artı keratin sonrası daha hızlı ve kolay şekil alan saç daha az ısı/fön/düzleştirici kullanımına maruz kalacağı için bu işlemlerden uzak kalan saç daha az yıpranacaktır ve nispeten sağlıklı kalacaktır.

Keratin bakımı sonrasında saçı şekillendirmek artık zor olmayacağı için kişi saçını daha sık yıkamak isteyebilir. Suyla daha çok buluşan saç görsel olarak daha temiz, parlak ve güzel görünür. Keratin bakımlarının içinde bulunan “ hidrolize keratin” içerikleri de saça nüfuz ederek saçın dış kapaklarını yapıştırarak saçı daha pürüzsüz göstermeye yardımcı olur.

Keratin Bakımı Avantajları ve Dezavantajları

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


Comments are closed here.