fbpx

Kepek ve Egzama Arasındaki Fark Nedir?

Bir önceki yazımda ”Kepek Neden Oluşur, Nasıl Önleyebilirsiniz?” konularından bahsetmiştim. Kepek ve egzama her ikisi de cilt yüzeyinde pullanma ve kepek tabakaları şeklinde belirtiler gösterir. Kepek ve egzamayı birbirinden ayırt etmek için bazı farklılıklar bulunmaktadır.

Egzama tipi kepek tabakaları daha sarıdır; daha sert, büyük katmanlar halinde ve daha yüksek cilt hassasiyeti ile bölgesel seyreder. Egzamada ciltte kaşıntı, acı hissi ve iritasyon belirgindir.  Saç çizgisi, kulak arkası ve ense bölgesinde daha sık görülmektedir. Bazen yüz derisinde kaş, kirpik, burun kenarında ve kulak içinde, vücutta dirsek ve diz içi gibi farklı bölgelerde de belirtiler gösterir.

Kepek ve Egzama için kullanılan ürün farkı

Pullanma şeklindeki kepek sorunu günlük kepek karşıtı şampuan kullanımı ile daha kolay kontrol altına alınır.  Ancak egzema tipi kabuklanmayı kontrol etmek için daha güçlü kepek şampuanları gerekir.  Selenyum Sülfit, Çinko Pritiyonun; Çinko Karabonat, Piroctona Olamine, Salisilik asit, Katran içerikleri kombinasyonları ve solüsyonlarının beraber kullanılması daha etkin sonuçlar yaratır. 

Egzamasal kepeği dönemsel olarak tetikleyen kötüleştiren sebepler vardır bu durumda sadece şampuan kullanımı ile kontrolü zor hale gelir ve profesyonel destek gerektirir.  Egzamasal kepek tamamen yok olmaz, dönemsel kontrol altına alınabilir ve semptomları azaltılabilir. Doğası gereği tekrarlayarak ilerler.

Egzama Nedir, Nasıl Önlenir?

Kepek Neden Oluşur, Nasıl Önlenir?

Kepek İçin Kullanabileceğiniz Ürünler

Kepek ve Pullanmayı Önlemenin Yolları

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


Comments are closed here.