fbpx

YAZ SONRASI SAÇ BAKIMI

3.08.2021

Yaz mevsimi geride güzel hatıralar/fotoğraflar bırakırken, beraberinde oldukça kurumuş ve rengi solmuş saçlar da bırakır. Yaz sonrası saçlarda güneş, deniz, havuz etkisiyle oluşan hasarın kendi kendine düzelmesi mümkün olmaz. Yaz boyunca sık yıkamanın etkisiyle de yıpranan saçlarımızı “doğru uygulamalarla” (evde veya profesyonel saç bakımı ile) iyileştirmek mümkündür.

Nemlendirin, Nemlendirin, Nemlendirin!

Saçımızın %10-15’i sudur. Yaz sıcağı ile beraber saçtaki nem oranı azalır. Saçımız yıpranmaya daha açık olur.  Yazın kaybettiği nemi saça geri kazandırmak için mutlaka saçı nemlendirin.

Saç deriniz yağlı da olsa kuru da, saçınız ince telli ya da kalın telli de olsa özellikle yaz ve yaz sonrası dönemde “Nemlendirici” şampuanlar tercih edin ve nemi hapsetmesi için saç uçlarına mutlaka saç kremi kullanın.

Tararken ve Şekillendirirken Çok Dikkat edin!

Yazın nemini kaybeden ve yıpranan saç daha kırılgandır. Saçınıza ipek bir bluz gibi özen gösterin. Saçınızı taramadan önce birbirine giren saçları, saç taramayı kolaylaştıran su bazlı sprey kremlerle, önce yumuşatın.

Saçınız ıslakken fırça kullanmayın, ilk olarak geniş dişli bir tarakla saçınızı yavaşça tarayarak açın. Daha sonra yine hassas şekilde şekillendirin. Saçınızı tercihen kendi doğal haliyle; hafif bir topuz veya örgü modeliyle kullanın.  Saçınıza uygulayacağınız ısı ve düzleştirme işlemlerinden olabildiğince kaçının.

Yoğun Bakıma Alın!

Saçlarınızda daha ileri düzeyde sorunlar varsa, profesyonel saç bakımına başlayın. Yoğun yapılandırıcı maskeler -protein zengini içerikler ile- banyoda buhar ve ısı ile aktif olurlar ve saçta 15-20 dk kalmasına izin verilirse, saçı nemlendirip onarmakta çok etkili sonuçlar yaratırlar. 

Ancak yine olmuyorsa saçınızı kestirmeden önce bir seçeneğiniz daha var. Onarıcı özelliği çok yüksek olan “profesyonel saç bakım uygulamalarına” şans tanıyın. Akademi Saç Terapi Trikoloji Merkezimizde yapılan bu tip uygulamalar sadece uzman kişiler tarafından hazırlanabilecek içeriklere sahiptir. Saçın aminoasit ve sülfür zincirini tamamlayan yapılandırıcı özellikteki içerikleri sayesinde saçtaki hasarı %40-70 oranında onarabilirler.

Saçınızı Kestirmekle Barışın!

Saç en hızlı yaz mevsiminde uzar. Yaza girerken saçınızı kestirirseniz saçınız hızla kendisini yenileyecektir.  Yazın özellikle boyalı ve işlemli saçlar daha çok yıpranır. Kırık uçları olan saçlar, açılan uçlardan saçın üstlerine doğru hasar almaya devam eder. Bu durumda saç uzama yapamayacağı için en doğrusu saçınızı kestirip hafiflemiş ve sağlıklı saçlarla yaz mevsimine giriş yapmaktır. 

Saçınızı 1-1,5 cm bile kestirseniz saçınızın duruşu ve sağlık yapısı çok farklılık gösterir. En ideali hem yaz başı hem yaz sonu saçı uçlarından kestirmektir.


Comments are closed here.