fbpx

Yağlı Saçlar Daha Fazla Mı Dökülür?

13.12.2021

Önceki yazımda Yağlı saçların nedeni nedir, saçta yağlanma ne zaman artar, saçta yağlanma arttığında saç derisinde mikroorganizmalar çoğalır mı, yağlı saçlar için bakım önerileri nelerdir? konularından bahsetmiştim. Şimdi ise bize en çok gelen sorulardan biri olan: ”yağlı saçlar daha fazla mı dökülür? sorusuna bakalım. Bu sorunun cevabı hem evet hem hayır! Saçın daha fazla yağlanmasına sebep olan koşullara bakılması gerekir. 

Saç derisinin yağlı olması durumu tek başına saç dökülmesinde ve saç kaybında faktör değildir.  Saç derisi durumu kişiden kişiye farklı olarak kuru/normal yağlı yapıda olabilir. Özellikle düz formdaki saç yapısında, saç kaybı olan kişilerde ve saç telleri incelen kişilerde yağ saçta daha fark edilir durumdadır; bu kişilerde saç daha yağlı görünür. Saç derisi yağlı olan her kişinin saç kaybı olmaz.

Ancak saç derisi aşırı yağlı olan kişilerin testosteron aktivitesi yüksek demektir, buna ek olarak saç kaybına genetik duyarlılık da varsa, bu durumda aşırı yağlı saç derisinde saç kaybı yatkınlığı artar.

Ayrıca özellikle kadınlarda saç dökülmesi şikayeti yanında yağlanma artışına paralel olarak vücutta hormonsal düzensizliğe işaret eden başka semptomlar da varsa (sivilce sorunu, tüylenme artışı, bel çevresinde kalınlaşma, regl düzensizliği) o zaman “saç derisinde yağlanma artışı” saç kaybına götürebilecek başka endokrin düzensizliklerin habercisi olarak değerlendirilmelidir. Bu aşamada yağlanma artışına sebep olabilecek hormonsal düzensizliklerin tanımlanması için medikal destek alınması önerilir.

Sosyal medyada Akademi Saç Terapi‘yi takip edin!


Comments are closed here.