fbpx
Saç Dökülmesi Hastalığınızı Ele Veriyor

Saç Dökülmesi Hastalığınızı Ele Veriyor

10.02.2017

Saçımız vücudumuzun barometresi gibidir. Çoğu zaman pek çok sağlık sorununu saçımızın kayıp şeklinden anlarız. Bir sağlık sorunu yaşadığımızda vücudumuz ilk önce saçtaki enerjiyi keser, bu nedenle saç dökülmesi ve saç kaybı tipleri ne tür bir sağlık sorunu yaşadığımızın da göstergesidir.

ÖRNEK:

  • Kadınlarda ön saç çizgisinin sağ ve sol şakaklardan geri doğru açılması kişide demir eksikliğine bağlı kansızlık olabileceğini belirtir.
  • Saç derisi aşırı yağlanırken saçın uç kısımlarının sürekli kuru olması kişide hormonsal bazı sorunlar olabileceğinin belirtisidir.
  • Saçta genel bir incelme, uzama hızında yavaşlık ve saç tellerinde belirgin bir kuruma uzun dönemli hypo -tiroit rahatsızlıklarının belirtisidir.
  • Ön saç çizgisinin korunup, hemen arkasındaki ön bölgede saç kaybı genetik etkili kayıpların belirtisidir. Aynı şekilde ön orta saç ayrımının saç derisini gösterecek şekilde belirginleşmesi yine genetik etkili saç kayıplarını temsil eder.
  • Saçta yoğun bir saç dökülmesi olmaksızın yıllar içinde sürekli görülen genel azalma ve farklı boylarda uzayan saç görselleri kişide sistemik rahatsızlıkların ve endokrin hormonlarla ilgili bazı rahatsızlıkların (kronik kansızlık, şeker hastalığı, insülin direnci, tiroit fonksiyon bozukluğu vb), olabileceğini gösterir belirtilerdir.
  • Ayıca uzun süreli kullanılan tansiyon ilaçlarının, kan sulandırıcıların, kolestrol ilaçlarının da saç sağlığını olumsuz etkilediği bilinmektedir.

Akademi Saç Terapi Kimdir?

Akademi Saç Terapi, saç sağlığını desteklemek, saç kalitesini artırmak ve saç kaybını azaltmaya yardımcı olmak hedefli danışmanlık ve bakım hizmeti veren bir merkezdir.

2009 yılında kurulan Akademi Saç Terapi, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi şubeleri ile “Trikoloji” yani Saç Bilimini referans alarak hizmet veren,  kozmetik uygulamalar yapan bir kuruluştur.  Dünya çapında şubeleri bulunan Svenson Hair Group ile işbirliği içinde çalışmaktadır.

Akademi Saç Terapi İngiltere’de Londra’da The Institute of Trichologists’in (IOT) 2 yıllık Trikolojik Danışmanlık lisans programını tamamlamış, Avrupa Saç Araştırmaları Birliği (EHRS), Uluslararası Trikoloji Birliği (IAT) üyesi, saç sorunları konusunda yurtdışında ve yurt içinde vaka tecrübeleri olan Evrim Bayraktar ve Burcu Çayözü tarafından kurulmuş bir merkezdir. Saç Bakımı uygulamalarında, Trikoloji biliminin 100 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi ile İngiltere’de üretilen Svenson marka trikolojik losyonlar kullanılmaktadır.

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


Comments are closed here.