fbpx
Saç Kremi Faydaları Nelerdir

Saç Kremi Faydaları Nelerdir?

31.05.2017 1

Zaman içerisinde saçımızın en uç kısımları fiziksel etkilerle (yıkama, tarama, ısı ile şekillendirme, güneş, deniz ve havuz suyu) veya kimyasal işlemlerle (renklendirme/perma/düzleştirme) yıpranabilir. Saçın üstünde saçı aşınmaya ve kopmaya karşı koruyan pul tabakası bulunur. Saçın dış kapakları olarak da tanımlanan bu pul tabakası sayesinde saç nemini korur, esnek halde kalır ve uzayabilir. Saçımız parlaklığını kaybettiğinde, elektriklenmeye başladığında, birbirine dolaşmaya başladığında temel sorun saçın pul tabakasının fazla açılmış veya hasarlanmış olmasıdır. İdeal olan saçın pul tabakasının mümkün olduğunca kapalı olmasıdır. Şampuanlar saçın pul tabakasını açarak temizlenmesini hedeflerken, saç kremi saçın pul tabakasını kapatarak saçın onarılmasını ve yapılandırılmasını sağlar. Saçı dışarıdan koruma ve yapılandırma özelliği saç bakım kremlerinde ve maskelerinde bulunmaktadır.

Günümüzde kimi krem maskeler saçın sadece daha kolay taranmasını ve şekil almasını sağlarken, daha iyi etken maddelere sahip profesyonel bakımlar içeriklerinde bulunan yapılandırıcı dolgu maddeleri ile saçın kopan dış kapaklarını tamamlayabilir durumdalar. Ayrıca bazı ürünler, özel uygulama teknikleri ile küçültülmüş moleküler yapıları ile saç kapakları içine girerek saçtaki amino asit zincirlerini tamir ederek saçı yeniden sağlıklı şekil alabilir hale getirebilmektedir.

Ev tipi uygulamaların (yağ, yumurta vb) uzun süreli yapılandırıcı etkileri maalesef bulunmamaktadır. Yağ bakımları saça kısa dönemli tarama kolaylığı ve yumuşaklık kazandırırken, “Profesyonel Yapılandırıcı Bakımlar“ çok zayıf, ciddi hasar görmüş ve kırılgan hale gelmiş saçların uzun dönemli onarımını sağlayabilir.

Her saç bakımla çok daha sağlıklı hale gelebilir. Doğru adım saç çok yıpranmadan saç bakım kremi kullanma alışkanlığı kazanmaktır. Ayda bir kez yapılacak bakımla saç sorunlarının giderilmesi mümkün olmaz, ancak düzenli yapılan bakım uygulanmaları ile yıpranmış saçlar zaman içerisinde eski sağlıklı haline kavuşturulabilir.

  • Güneş, ısı işlemleri, boya ve sert hava koşulları saçı kurutur ve yıpratır. Saçın kaybettiği neme saça geri vermek için saç bakım kremi kullanın.
  • Şampuanlar saçı temizlemek için saçın dış pul tabakasını açar. Bu nedenle saç birbirine dolanır ve taranması zorlaşır. Saçı daha kolay taramak ve şekillendirmek için saç kremi kullanın.
  • Yıkama, tarama, şekillendirme ve boya işlemleri ile saçın pul tabakası yıpranır ve saç matlaşır. Saçın sağlık yapısını iyileştirmek için saç bakım kremi kullanın.
  • Yazın güneş, deniz, tuz ve havuzdaki klor saçın solmasına neden olur, saç rengini korumak için saç bakım kremi kullanın.
  • Saç direnci kimyasal ve fiziksel işlemlerle azalır, saç daha kolay yıpranır, saçı güçlendirmek ve kopmasını önlemek için saç kremi kullanın.
  • Sağlıklı saç esner ve kolay şekil alır, saçın esnekliğini artırmak ve sağlıklı şekil almasını sağlamak için saç bakım kremi kullanın.
  • Kışın daha fazla kuruyan saç daha fazla elektriklenir. Saçın elektriklenmesini önlemek için saç bakım kremi kullanın.
  • Saçtan kolay akan kahve, kumral ve kırmızı tonlarının solmasını önlemek için saç kremi kulanın.
  • Sarı tonlarda boyanan, düzenli röfle, balyaj yapılan saçlar daha hızlı yıpranır, saç uçlarının yıpranmasını önlemek için saç kremi kullanın.
  • Saçınızın sağlıklı uzaması için saç uçlarınıza krem kullanın.

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


1 Yorum

  • L Leyla

    saçın kolay taranması ve kırılmaması için çok önemli saç kremi kullanmak yumuşatıyor saç uçlarını