fbpx

Saç Ekimi Nedir? Kimler İçin Uygundur?

16.07.2019

Saç ekimi teknolojisi saç kaybeden kişilerde kel kalmayı kader olmaktan çıkaran çığır açan bir buluştur; gelinen uzmanlık seviyesi ve son teknikler sayesinde gerçekten çok başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Saç kaybeden kişilerin “Dökülsün abi en kötü ektiririz” diyerek teselli bulduğuna hepimiz şahit olmuşuzdur. Ancak unutulmamalıdır ki saç ekimi ancak doğru zaman ve doğru adaylara yapıldığı zaman başarılı sonuçlar üretmektedir.  Bu nedenle saç ekim işleminin ne olduğunu ve kimlere uygun olduğunu kısaca özetleyelim.

Saç Ekimi Nedir, Kimler İçin Uygundur?

  1. Öncelikle saç ekimi bir “saçlandırma” ve “kayıp bölgenin kamufulasyon” yöntemidir ancak saç ekimi, saç dökülmesini önleyen bir yöntem değildir.
  2. Saç ekimi her yaşta yapılabilir dense de, baskın bir saç kaybı genetiği olan genç bir kişi, çok erken yaşta saç ekimi yaptırırsa, saç kaybı devam edeceği için erken yaşta yapılan saç ekimi maalesef başarılı olamayacaktır. Saç kaybının devam etmesi ile kişide ekilen saçlar kalsa da saç kaybı yine görünür hale gelir. Bu durumda kişinin 2. hatta 3 ekimi yaptırması gerekebilir.
  3. Saç kaybı hızlı ilerleyen kişilerin 20’li yaşların sonuna doğru ekim planlaması, saçın ne kadar azalacağını anlamak ve daha iyi sonuçlar almak için en doğrusudur.
  4. Saç ekim cerrahi bir işlemdir. Sağlık Bakanlığı saç ekiminin Plastik cerrahlar tarafından yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Ancak bugün denetimsizlik sebebiyle insan sağlığını riske atacak şekilde ambulans teknikerlerinin bile ekim yaptığını duyuyoruz.
  5. Ekiminin başarılı olması için, işinin ehli, yetenekli, tecrübeli, güvenilir bir doktor ve ekibinden, hastanelerde ve ameliyathane şartlarında hizmet alınmalıdır.
  6. Sonuçların başarılı olmasında kişinin ne kadar saç kaybettiği önemlidir. Tepe bölgesi tamamen açık bir kişinin yapılan ekim işlemi ile saçının tamamen kapanması mümkün değildir. Baştan hekiminizle elde edeceğiniz sonuç hakkında detaylı konuşmanız önemlidir.
  7. Size sunulan vaatleri birkaç farklı hekim ile görüşerek kıyaslayıp teyid etmeniz de önemlidir.
  8. Ekim için alınacak saçlar kadar bu saçların nereye hangi oranda hangi yönde ekileceği de çok önemlidir. Bu da teknik bilgi kadar estetik bir bakış açısı da gerektirir.
  9. Ekimin yapılabilmesi için, seyrek ve saçsız bölgelere transfer edilecek yeterli donör saçlara sahip olunmalıdır.
  10. Ekim kadın erkek her iki bireye de yapılabilir. Ancak kadın adaylarda saç ekiminin daha az başarılı sonuçlar vermesinin sebebi kadınlarda saç kaybının daha geniş alanda ilerlemesi ve kadında saç kaybettiren faktörlerin süreklilik göstermesidir. Saç ekimi kısa dönemli saçta bir yoğunluk yaratmakta saç kaybının devam etmesi sebebiyle görsel hakimiyet bir süre sonra kaybedilmektedir.
  11. Ekimi saç derisinde bir cilt hastalığı bulunan kişilerde başarılı sonuçlar vermeyebilir.
  12. Lokal anesteziye alerjisi olan kişilerde uygulanamayabilir.

Akademi Saç Terapi Merkezi’nde Bu Konuda Nasıl destek Veriliyor?

Akademi Saç Terapi Merkezi‘nde var olan saçların korunup güçlendirilmesi, saç potansiyelinin korunması, uyku evresindeki saç köklerinin uyarılıp yeni saç üretiminin teşvik edilmesi, saç deri sağlığının temin edilmesi yönünde terapik uygulamalar yapılır. Özellikle ekim öncesi saç potansiyelinin korunması ve ekim sonrası saç kaybının önlenmesi açısından, yaptığımız uygulamalar son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Merkezimizde saç ekim hizmeti yapılmaz.

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


Comments are closed here.