fbpx

Kadın Tipi Saç Kaybı Nasıl Tedavi Edilir?

6.05.2020

Kadınlarda Genetik Saç KaybıKadınlarda Genetik Saç Kaybı Nasıl Teşhis Edilir? Yazı serisinin 3. yazısı ”Kadın Tipi Saç Kaybı Nasıl Tedavi Edilir?”

Genetik saç kaybı için kanıtlanmış ve FDA tarafından onaylanmış tedavi şekli %2’lik Minoxidil kullanımıdır. Ancak saç gelişimine katkı sağlayan farklı medikal, kozmetik, terapik tedavi şekilleri de mevcuttur.

Minoxidil  saç kaybının derecesine göre %5 olarak tercih edilebilir.  1 yıl boyunca sürekli kullanım yaparak sonuç alınabilir. Herkes aynı oranda sonuç almayabilir. Sonuç alınması durumunda bırakmadan kullanmaya devam edilmesi durumunda saç korunabilir. İlk başlandığında dökülmede artış görülebilir, kullanım bırakıldığında da aynı şekilde dökülme artışı ile saç eski haline geri gelir.

Ciltte irritant etkileri olabilir, kimi ciltlere alerji yapabilir, yüz bölgesinde tüylenmede artış görülebilir. Nadiren tansiyonu artırıcı etkileri görülebilir.

Kadın Tipi Saç Kaybı İçin Kullanılan Genel Tedavi Protokolleri Nelerdir?

Kadın tipi saç kaybı’nın alt yapısında kronik veya hormonsal bir sağlık sorunu varsa, katkı yapan, hızlandırıcı etki eden diğer faktörleri de bilmek ve düzeltmeye çalışmak gerekir.  Genel tedavi protokelleri şu şekildedir. Ancak her vaka kendi özelinde değerlendirilip yönlendirilmelidir.

  • Anti Androjen ilaçlar: Cyproteron acetate, Spironolactone. Özellikle androjen fazlalığı ve duyarlılığı olduğu tespit edilen Polikistik Over sendromu gibi hormonsal sorunlarla ilerleyen saç kayıplarında doktor tavsiyesi ile kullanılması gerekir.
  • 5 Alpha redüktaz inhibitörleri: Finasteride veya Dutasteride. Özellikle doğurganlık çağındaki kadınlarda ciddi yan etkileri olabileceği için mutlaka doktor gözetiminde kullanılması gerekir.
  • Lazer Işık Terapisi: Saçlı dokulardaki hücre metabolizmasını uyarıp saçları büyümeye teşvik eden etkileri FDA tarafından onay için izlenmekte olan bir uygulamadır.
  • Besin Takviyeleri: Kan değerlerinde tanımlanmış eksiklikleri hedefleyerek, saçın yeterli oksijen ve enerji alımını desteklemek ve saç gelişimini teşvik etmek için kullanılır.
  • Saç Ekimi Uygulamaları: Kadınlarda başarı oranı erkekler kadar değildir, çünkü kadınlarda saç kaybı daha geniş alanda görülür. Bu sebeple daha dar ve spesifik bir alan hedef seçilerek saç ekimi uygulaması yapılabilir.  Kadınlarda kayıp devamlılık gösterebileceği için Saç Ekimi saça uzun dönemli hakimiyet kazandırmakta yeterli olmayabilir.
  • Kozmetik Bakımlar: Etkinliği oldukça sınırlı, kullandıkça saça direnç kazandırabilen farklı etken maddeli uygulamalardır.
  • PRP ve Mezoterapi Uygulamaları:  Genetik saç kaybının hedef tedavi protokolü değildir. Ancak saçı çok yönlü desteklemek için denenebilir.
  • Trikolojik bakımlar:  Saçı çok yönlü desteklemek yönünde bitki bilimini ve bio teknolojiyi kullanan nano teknoji sayesinde saç hücreleri ile bütünleşebilen bakımlardır.  İçeriklerinde anti-androjen etkiler sağlayabilen, 5 alfa redüktazı sınırlayabilen, bitkisel östrojenler barındıran, kan dolaşımını artırabilen farklı patentli bileşenler bulunur.  Kişiye özel belirlenen programlar Laser terapi, mikro dermal terapi ve masaj terapi ile uygulanır. Hiçbir yan etkisi yoktur, bağımlılık etkisi yaratmazlar.
  • Tüm saç sorunlarında deri sağlığının iyi olması ilk koşuldur. Saçı taşıyan foliküller ancak sağlıklı bir deri ortamında en güçlü saçları üretirler. Trikolojik bakımlar deri sağlığını en üst seviyeye taşımak için cilt sorunlarını iyileştirir.
  • Her saç kaybeden kişinin saç kaybında etki eden sorunları birbirinden farklıdır. Saç ekimi ve saç kaybı için ilaç kullanımı her vaka için tercih edilmez. Bu durumda Trikolojik losyonlar saç gelişimi için en doğru tercih sebebidir.  Trikolojik Danışmanlık almak için bize her zaman ulaşabilirsiniz.

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


Comments are closed here.