fbpx

Jöle Saç Döker Mi?

8.02.2018 3

Jöle, köpük, wax gibi şekillendirici ürünlerin yıllardır saçı döktüğüne inanılır. Halbuki saçı döken saç jölesi değil kişide bulunan genlerdir. Jöle saç döker mi? birlikte inceleyelim.

Saçın dış kısmı ölüdür. Bu sebeple saç kesilince canımız acımaz. Saçın dış kısmına yapılan tüm işler adı üstünde saçın dışındadır.  Bir erkekte saç dökülmesini tetikleyecek genetik yatkınlık varsa, kişi de ilk saç kaybı ergenlikten sonra başlar. Genetik saç kaybı erkeklerdeki testosteron hormonuyla birebir ilişkilidir. Androjen hormonların salgılanmaya başladığı ergenlik çağı ve sonrasında bazı kişilerde erken yaşta saç kaybı görülür. Saç kaybının sebebi testosteron hormonunun varlığından ziyade kişinin saç kılıflarında testosteronu saç için yıkıcı olarak algılayan genetik kodlardır. Bu nedenle genetik yatkınlığı olmayan erkekler saç kaybı yaşamaz.

Jöle saç döker mi sorusunun yanıtı: ”hayır” olacaktır.

Jöle Kepek Oluşumuna Sebep Olabilir

Saç Jölesini de genelde gençler kullanır erken yaşlarda saç dökülmesi görüldüğünde ise tek suçlu olarak jöle görülür. Jöle eğer uzun süre saçta tutulursa ve iyi durulanmazsa, saç derisinde birikim yaparak saçı ağırlaştırabilir ve kepek oluşumuna sebep olabilirler, ancak saç dökülmesine neden olmaz.

 

Akademi Saç Terapi Kimdir?

Akademi Saç Terapi, saç sağlığını desteklemek, saç kalitesini artırmak ve saç kaybını azaltmaya yardımcı olmak hedefli danışmanlık ve bakım hizmeti veren bir merkezdir.

2009 yılında kurulan Akademi Saç Terapi, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi şubeleri ile “Trikoloji” yani Saç Bilimini referans alarak hizmet veren,  kozmetik uygulamalar yapan bir kuruluştur.  Dünya çapında şubeleri bulunan Svenson Hair Group ile işbirliği içinde çalışmaktadır.

Akademi Saç Terapi İngiltere’de Londra’da The Institute of Trichologists’in (IOT) 2 yıllık Trikolojik Danışmanlık lisans programını tamamlamış, Avrupa Saç Araştırmaları Birliği (EHRS), Uluslararası Trikoloji Birliği (IAT) üyesi, saç sorunları konusunda yurtdışında ve yurt içinde vaka tecrübeleri olan Evrim Bayraktar ve Burcu Çayözü tarafından kurulmuş bir merkezdir. Saç Bakımı uygulamalarında, Trikoloji biliminin 100 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi ile İngiltere’de üretilen Svenson marka trikolojik losyonlar kullanılmaktadır.

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


3 yorum

  • YEN Yunus Emre Nergiz

    Bilgilendirme için Teşekkürler Evrim hanım. Dediğiniz gibi iyi durulanmazsa saçlarda dökülme olur ve yine dediğiniz gibi halk arasında söyleniş tarzı gibi ırsidir ancak ben hem her gün düzenli şekilde jöle kulllandığım zamanlarda yıkıyorum hemde ailedemde kel yok dedem dahil ancak jöle yi kullanmaya başdığım zaman saçlarımda dökülme oluyor biliyorum günlük 100 saç telinin dökülmesi normal ancak bu dökülmenin sebebi nedir sizce ?

    • Merhaba Emre Bey, saçlarımız her gün dökülür ve eski saçlar yenisi ile yer değiştirir. Ailenizde genetik saç kaybı olmaması iyiye işaret ancak artık genlerimiz çevresel faktörler, stres, kullanılan ilaçlar ve katkılı gıdalarla beslenme gibi faktörlerle farklı tepkiler verebilmektedir. Sigara kullanımı, alkol kullanımı, yetersiz uyku alımı, cep telefonu gibi cihazlara sürekli maruz kalma durumu da saç genetiğini etkiler. Saçı şekillendirmek ve yıkamak için kullandığımız köpük, jöle, sprey, şampuan saçı dökmemektedir. Saça ürün sürerken uyguladığınız çekme ve şekillendirme kuvveti saçın biraz daha kolay elinize gelmesini sağlayabilir. Ancak elinize gelen tüm saçlar zaten 3 ay önce saçı tutan damar ve sinir ağından ayrılmış serbest saçlardır. Saç büyüme aşamasında ise çektiğinizde acır ve şekil verme ile dökülmez. Çekme ile saç dökülse, biz kadınlar fön çektirirken kel kalmamız gerekir ki öyle bir durum yok. Yani sizin saçınızın dökülmesi eğer saçınızda hacimsel bir azalma veya bölgesel bir açılma yok ise risk yaratacak ve endişe edecek bir durum yok demektir. Saygılarımla, Evrim Bayraktar

  • m M.sirin

    Tsklr