fbpx
İnce Telli Saçların Bakımı

İnce Telli Saç Bakımı

28.09.2017 2

İnce telli saça sahip kişilerin bize sorduğu ilk soru saçları kalınlaştıran bir ürün olup olmadığıdır. Saçımızın yapısı (kalın, ince, kıvırcık, düz oluşu, saç yoğunluğu) doğuştan genetik olarak belirlenen fiziksel özelliklerimizdendir. Saçı kazıtmak ya da kısacık kestirmek, saç tellerinin kalınlaştırmaz veya daha çok sayıda saç almamızı maalesef sağlamaz. Saç kalınlığımızı saçın kök yapısı belirler. İnce telli saç herhangi bir ürün ile kalınlaşmaz ancak doğru bakım ürünleri, şekillendirme yöntemleri ve kesim modelleri ile saçlarınızı daha dolgun göstermeniz mümkün olur.

İnce telli saçın dezavantajı gün içinde çabuk sönmesi ve hacmini koruyamamasıdır; avantajı ise saçların kolay ve hızlı şekil almasıdır.

İnce telli saçların hacmini koruyabilmesi için ilk tercih saçı sık yıkamak olmalıdır. Saçı günlük veya arzu edilen sıklıkta yıkamanın hiçbir sakıncası yoktur. Yüzümüzü nasıl her akşam yıkıyorsak saçımızı da özellikle kısa ise her gün yıkayabiliriz. Ancak saçını uzun kullanan ve saçlarında boya olan kişiler, saç uçlarına her yıkama sonrası mutlaka saç kremi kullanmalıdır. Sık yıkanan saçlarda saç kremi saçın yıpranmasını önler ve saç uçlarının nemini korumasına yardımcı olur. Bununla beraber ince telli saçlara sahip kişiler saçı ağırlaştırdığı ve yapıştırdığı düşüncesi ile genellikle saç kremi kullanmaktan kaçınırlar. Bu tip saçlar özellikle protein içerikli, ağırlaştırmadan nemlendiren, silikon içermeyen, hacim ve doku kazandıran saç bakım kremlerinden destek alabilirler. (Philip Kingsley Body Building Conditioner, Svenson Bio Protein Conditioner)

İnce telli saç yapısal olarak yıpranmaya daha açıktırlar bu nedenle sık renk değiştirildiğinde, sürekli ısı ile şekillendirme yapıldığında (maşa, düzleştirici) veya çok açık tonlara boyandığında daha kolay yıpranırlar. Isı işlemlerini azaltmak, saçı doğal rengine yakın tonda kullanmak, ısı işlemi öncesi ısıya karşı koruyucu direnç kazandırıcı bir bakım spreyi kullanmak saçın yıpranmasını önlemeye yardımcı olacaktır. (Philip Kingsley Daily Damage Defence Extreme, Revlon Uniq1 bakım yaparken saça direnç kazandırır.)

İnce telli saçlar uzama konusunda da sorun yaşayabilirler. Özellikle saçın uzadığı süre boyunca uygulanan ısı ve kimyasal işlemler saç uçlarında daha hızlı kırık oluşumuna sebep olur bu sebeple saçın uzaması zorlaşabilir. Saçı uçlarından düzenli kestirmek çok önemlidir. Böylece saçın sağlıklı uzaması sağlanabilir. Saçın yapılan işlemlere dirençli olabilmesi için hem kökten güçlü uzaması, hem de bakım desteği alması gerekir. Saçımız sağlıklı olmak için protein yönünden güçlü ve dengeli bir beslenmeye ihtiyaç duyar. Bunun yanı sıra saçı dışarıdan da destekleyen protein içeren şampuan, maske, losyon, serum gibi ürünleri kullanarak ince telli saçları daha dayanıklı hale getirebilirsiniz. Doğru ürün kullanımı ve bakım, her tip saçı olduğundan çok daha sağlıklı ve dirençli hale getirir. (Svenson P602 Güçlendirici Losyon ve Trichogenesis Güçlendirici Losyon, Factor R Plus Losyon saçları kökten uca güçlendirir.)

İnce telli saçların kesimi de saçın duruşunda ve şekil almasında önemlidir. Özellikle saçı omuz veya çene hizasında kısa tutmak ve katlı kestirmek saçı daha hacimli gösterecektir. Canlılığını gün içinde kolay kaybeden saçları, başı öne eğip tersten kurutma ve hacim verici ürün kullanımıyla gün boyu daha dolgun göstermek mümkündür. (Philip Kingsley Tricho Pro Volumizing Protein Spray.)

İnce telli saçlarda saç derisinde üretilen yağ, özellikle düz saç yapısında saça daha hızlı ve kolay yayılır. Bu sebeple saç gün ortasında veya sonunda daha çabuk ağırlaşır ve saç derisine yapışır. Bu sorunu önlemek için saç derisinin daha iyi arındırılması hedefi ile yağlı saçlara göre formüle edilen şampuanlar tercih edilmelidir. Özellikle 2si 1 arada ve silikon içeren ürünlerden kaçınılmalıdır. Yıkama rutinine haftada 1- 2 defa arındırıcı özelliği daha yüksek olan kepek-karşıtı bir şampuan eklenebilir. Haftada 1 veya iki haftada 1 kez saç derisi peelingi/arındırıcı maske yapılabilir. (Svenson Anti-Aging Şampuan, Svenson Bio Corrective Şampuan, Philip Kingsley Flaky/Itchy Scalp Shampoo)

Eğer saçlarda incelme, bir sağlık sorunu, yaş, genetik faktörler sebebiyle sonradan oluştuysa o zaman sorunun kaynağının araştırılması için uzman bir Dermatolog veya Trikolog görüşü ve desteği alınması önemlidir. Her saç bakımla daha güzel ve sağlıklı hale gelebilir.

Saç ve saç derisi problemlerini tetikleyen pek çok faktör olabilir. Akademi Saç Terapi Merkezi olarak kişiye özel detaylı Saç Analizi yaparak, saçı etkileyen faktörleri tanımlar ve sizi en iyi sonucu alabileceğiniz bakım yöntemlerine yönlendiririz.   
Yaklaşık 1 saat süren Saç Analizimiz detaylı soru-cevap, saç ve saç derisinin elle ve mikroskopla incelenmesi, saç dökülmesi analizi şeklinde ilerler. Detaylı bilgi ve randevu için bize hemen ulaşın!

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


2 yorum

  • ÖG Özay Gürler

    Saçlarım çok dökülüyor zayıf ince telli öneriniz nedir lütfen destek olun

    • Merhaba, öncelikle kan değerlerinize bakılmasında fayda var. Ancak saç probleminizin altında yatan pek çok neden olabilir. Saç probleminizi doğru tanımlayıp en faydalı olacak tedavileri önerebilmemiz için sizi görüp saçınızı analiz etmemiz gerekiyor. İstanbul’da yaşıyorsanız merkezlerimizden randevu alabilirsiniz. Saygılar.