fbpx

Yağlı Saçlar İçin Çözüm Önerileri

16.05.2019

Yağlı saçlardan kurtulmak için “Saçınızı yıkayın!” gibi basit bir cevap verdiğimizde belki şaşıracaksınız ancak bilimsel olarak; ” Yağlı Saçlar ”a sahip olmak saçın yapısı ve doğası ile ilgili bir durumdur. Örneğin özellikle ince telli, düz saçlara sahip kişilerin saçları daha sık yağlanır. Çünkü bu kişilerde saç sayısı ve yağ bezi sayısı herkesten fazladır.

Ergenlik döneminde erkeklik hormonlarının devreye girmesi ile saçlar daha hızlı yağlanır. Regl dönemi öncesi, stres seviyesi arttığında, hormonsal bir sorun varsa saçlarımız daha fazla yağlanır. Saç kaybımız arttıkça, yağı tutan saç miktarı azaldığı için saç derisinde yağ daha belirgin hale gelir. Yağlanmayı tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da, saçtaki yağlanmayı doğru uygulamalarla kontrol edebilirsiniz.

ALTIN KURAL: SAÇINIZI HER GÜN YIKAYIN!

Her gün yıkamak saçımızı dökmez, saçımızı kurutmaz, saçımızın yağ dengesini bozmaz, saçın daha fazla yağlanmasına sebep olmaz. Saç derisinde yağı beklettiğinizde, sebum saç derisi için nemlendirici ve koruyucu özelliğini yitiriyor, aksine yağ ile beslenen mikro organizmaları çoğaltarak saç derisinde kaşıntı, kepeklenme, sivilce oluşumuna sebep olabiliyor.

YAĞLANMA KARŞITI ŞAMPUAN SEÇİN:

Kliniğimizde kullanmakta olduğumuz serilerden “Svenson Anti- Aging Şampuan “ yağlanma kontrolünde oldukça başarılıdır. Saç derisini arındırıcı etkisi oldukça yüksektir, doğal içeriği ve ferahlatan etkisi ile özellikle Erkek danışanlarımızın memnuniyet oranı %99’dur.

Svenson Bio-Corrective şampuan, ise çok hassas saç derisini kurutmadan yağdan arındırır. Saçı sertleştirmeden, günlük biriken yağı temizler. Saçta bitkilerden gelen rahatlatan bir his bırakır.

HAFTADA 1-2 KEZ KEPEK KARŞITI ŞAMPUAN KULLANIN:

Kepek şampuanları anti-bakteriyel ve anti-fungal etkileri ile saç derisinde biriken mikro organizmaları arındırıp, saç derisini daha iyi temizler.  Svenson Juniper Eucalpytus serisi ardıç bitkisinin anti-bakteriyel etkisi ile saçı kepekten arındırırken saça hacim verir. Philip Kingsley Flaky-Itchy Scalp Şampuanı ise günlük kullanıma uygun saçı sertleştirmeden arındıran özelliği ile Kadın danışanlarımızın en çok tercih ettiği kepek şampuanıdır.

SAÇ DERİSİNE PEELİNG YAPIN:

Yüzünüze kullandığınız peeling ile veya saç derisi için üretilen bir peeling ile haftada 1 kez saç derinize 2-3 dakika masaj yapın.  Peeling saç derisinde biriken ölü derileri arındırarak saçın derinlemesine temizlenmesine yardım eder.

PROFESYONEL DESTEK ALIN:

Hiçbiri işe yaramıyorsa; AKADEMİ SAÇ TERAPİ’nin Düzenleyici Bakım Programı Yağlanma sorunlarının kontrolü için geliştirilmiş losyonlar ve tonikler içerir. Özellikle AP23, J losyon ve Cade losyon yağlanma ve kepek sorununu için üretilmiştir.   Salisilik asit, Cadı Fındığı Yağı, Kükürt, Ardıç Katranı, E vitamini temel bileşenleri ile Yağlanma sorununun kontrolünü sağlayabilmektedir.

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


Comments are closed here.