fbpx
Trikolojik

Trikolojik Bakımlarla Saçı Gençleştirmek Mümkün

10.04.2017

Akademi Saç Terapi’de kullanılan, İngiltere’de geliştirilen Trikolojik losyonlar ve bakımlar farklı etken içerikleri ile saçta yaşlanma etkilerini en aza indirip, geciktirebilmektedir.

Saçları yaşlandıran faktörler: Genetik unsurlar, yaş, güneş ve kimyasal işlemlerle gelen oksitlenme…

Saçımız vücudumuzdan bağımsız olarak düşünülemez. Saç üreten kılıflar da organ olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle fiziksel yaşlanma dışında, vücudumuzu zorlayan sağlık sorunları, hormonsal düzensizlikler, kilo kayıpları, stres ve elbette sigara kullanımı, hava kirliliği, kurutucu etkisi ile güneş, saça uygulanan kimyasal işlemler (sık şekilde boya, fön, düzleştirici kullanımı )saçımızı zorlamakta ve erken yaşlanmasına sebep olmaktadır.

TRİKOLOJİK BAKIMLAR ÖZEL İÇERİKLERİ İLE FARKLI SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİR…

Saçımız özellikle kadınlarda hücre bölünmesinin hızlı olduğu ve östrojen yönünden zengin olduğumuz genç yaşlarda en güzel halini yaşar. 30’lu yaşlar sonrası saçımız her 10 yılda bir yaşlanır. Saçta yaşlanma etkileri uzama hızında yavaşlama, saçın giderek incelmesi ve kurumaya yatkınlık olarak ortaya çıkar. Özellikle menopoz öncesi ve sonrası dönemde kadınlarda saç sorunları artış gösterir. Bunun temel sebebi saçı zenginleştiren ve koruyan kadınlık hormonunun azalmasıdır.

İlerleyen yaşlarda cildin yaşlanması sebebiyle cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar. Bu durumda saçı taşıyan kılıflarda sertleşme görülür. Bu doku sertleşmesinde UV ışınlarının, sigara kullanımının, stres gibi dokularda oksidizasyonu artıran faktörlerin de etkisi vardır. Saç kılıfları sertleştikçe saçın hücre bölünmesi olumsuz etkilenir ve saç kayıpları artar

Saçta anti-aging uygulamalar saça besin taşıyan kan damar sisteminin görevini daha etkin şekilde yapabilmesini ve o bölgedeki hücre bölünmesinin devamlılığını sağlamayı amaçlar. Hedef, doku sertleşmesini önlemek amaçlı içerikleri saçla daha fazla buluşturmaktır. Bu noktada özellikle anti-aging etkileri araştırılmış içerikli trikolojik bakımlar ve teknikler tercih edilir.

  • Anti-oksidan içeriği yönünden zengin olan Q enzim 10
  • Omega 3 ve 6 yönünden zengin yağ asitleri
  • Lysine tipi doku iyileştirici özelliği yüksek amino-asitler
  • Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi için Laser ve terapik uygulamalar
  • Ayrıca yine menopozda azalan östrojenin saça olan olumsuz etkisini sınırlamak için saça direk uygulanabilecek şekilde bitkisel östrojenler kullanılır. Doğada içeriğinde östrojen benzeri etki gösteren bitkiler bulunmaktadır. Bitkisel hormonlar östrojen hormonuna benzer yapıda etkileri ile özellik menopoz sonrası saç sorunlarını gidermede çok etkili sonuçlar verirler.
    Topikal olarak direk saç derisine uygulanan ürünler, nano moleküler yapıları ile saç köküne kadar ulaşarak etkilerini gösterirler.

Saçlarda iyileşme kişinin yaşı, genel sağlığı, beslenme alışkanlıkları ve saç problemi ölçüsünde kişiden kişiye değişebilmektedir. Genel olarak iyileşme 4- 6 ay içinde görülmektedir. Saçın yıpranma ve kayıp seviyesine bağlı olarak daha az süren bakımlar olduğu gibi, 1 yıla kadar uzayan programlar da planlanabilir.

Bu bakımlarla saçlar daha sağlıklı, parlak ve canlı olmaktadır. Ancak saçta gençleşmeyi ve iyileşmeyi 10 sene önceye geri gitmek olarak değil ancak yaşının iyisi olmak olarak değerlendirmek gerekir.


Comments are closed here.