fbpx

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

28.09.2020

Saç dökülmesini önlemenin yollarından bahsetmeden evvel öncelikle, saçın bir yaşam süresi olduğunu, her bir saç telinin ortalama 3-5 yıl yaşadığını unutmamamız ve günlük 50-100 tel arası saç dökülmesinin normal olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Bunun yanında, herkesin saç yapısının ve saç yoğunluğunun farklı olduğunu, doğuştan getirdiğimiz saç yapısının değişmeyeceğini de göz önünde bulundurmalıyız. Peki saç dökülmesi nasıl önlenir?

Saç dökülmesini önlemek için neler yapmalısınız?

Hem saç sağlığını korumak hem de saç dökülmesini önlemek için yapılacakları genel çerçevede şöyle sıralayabiliriz:

  • Saç derisini temiz tutmak; saç yapısına uygun şampuanlarla, her gün veya iki günde bir saçları yıkamak,
  • Düzenli olarak kan testi yaptırıp eksiklik durumunda, gerekli takviyelerle eksikliği tamamlamak
  • Sağlıklı beslenmek; işlenmiş, şekerli ve paketli gıdalardan uzak durmak, çeşitli, proteinden zengin gıdalar tüketmek,
  • Stres ve kaygıdan uzak durmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, kendini ve saçlarını olduğu gibi kabul edip sevmek,
  • Saçlarda gereksiz ve sık ısı ve kimyasal işlemlerden kaçınmak (boya, fön, maşa, düzleştirici, renk açma işlemi gibi),
  • ”Arkadaşım kullandı çok memnun kaldı” diyerek, bilinçsizce her ürünü, karışımı veya ilacı kullanmamak (bunlar size ve saçınıza daha çok zarar verebilir),
  • İyi ve kaliteli uyumak, geç yatmamak,
  • Sigara ve alkolden uzak durmak,
  • Spor yapmak,
  • Kırılarak ve koparak dökülmeleri önlemek için düzenli olarak saç kremi ve saç maskeleri kullanmak.

Ne zaman uzman desteği almalısınız?

Eğer saç dökülmeleri artmış veya saçta seyrelme başlamışsa, uzman desteği almanız gerekebilir. Saç problemlerinin pek çoğunun kaynağında fizyolojik veya psikolojik nedenler rol oynar. Saç dökülmesini ve kaybını önlemenin birinci koşulu, problemin kaynağına inip, neden olan faktörleri doğru tanımlamak ve buna göre bir tedavi protokolü oluşturmaktır. Eğer saçta dökülmeye neden olan faktör doğru tanımlanmaz ve ortadan kaldırılmazsa, her tedavi yöntemi geçici ve yetersiz sonuç verecektir.

Saç dökülmesini önlemek için uygulanacak yöntemler, sistemik hastalık durumunda bunun tedavi edilmesini sağlamak olabileceği gibi, ağızdan takviye kullanmak, saç derisine uygulanan tonik, losyon, PRP, mezoterapi, saç lazeri gibi tedavi yöntemleri olabilir.

Sizin için en doğru ve sonuç odaklı tedavi yöntemi, saç probleminizin alt yapısına uygun ürün ve yöntemler kullanılması olacaktır. Bunu da ancak konusunda uzman bir Dermatolog veya Trikolog belirleyebilir.

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


Comments are closed here.