fbpx

Yumurta ve Yağ Karışımları Saçı Besler Mi?

8.02.2018

Yumurta ve yağ karışımları saçı besler mi? sorusu bize sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. Yumurta besleyiciliği, proteinden zengin içeriği ile saç için çok gerekli tüm aminoasitleri içeren altın bir gıdadır. D vitamini, B vitaminleri, Biotin, B 12, B5, B6, Folik asit, Fosfolipid , Omega 3, selenyum, K ve A vitaminlerini içeren değerli yapısı  yumurtayı saç için tüketilmesi gerekenlerin başına koyar. Ama lütfen siz yumurtayı yiyin başınıza koymayın☺

Saça Dışarıdan Sürülen Ürünlerle Saç İyileştirilemez

Saç dökülmeleri ve saç kayıpları saça dışarda sürülen badem yağı, yumurta, sarımsak karışımları ile iyileştirilemez.  Saçımız bir organdır ve kan ile oksijen ve besin alır.  Kişinin saç dökülmesi yaşaması içerde saçın beslenmesini olumsuz etkileyen pek çok farklı etken faktöre bağlıdır. Genetik etkiler, sağlık sorunları, kullanılan bazı ilaçlar, ani kilo kayıpları, şiddetli duygusal stres, saç derisi sorunları,  metabolik rahatsızlıklar, hormonsal düzensizlikler, sistemik rahatsızlıklar saç kaybı yaşanmasına sebep olur.  Bu sebeple saç kaybı yaşayan kişilerin zaman kaybetmeden mutlaka bir uzman görüşü alması gerekir.

Tüm bu bilgiler ışığında ” Yumurta ve Yağ Karışımları Saçı Besler Mi? ” sorusuna ”hayır” yanıtını vermek kaçınılmaz olacaktır.

Doğru bilgi ve bilimsel yardımla her saç daha iyi hale gelebilir.

Akademi Saç Terapi Kimdir?

Akademi Saç Terapi, saç sağlığını desteklemek, saç kalitesini artırmak ve saç kaybını azaltmaya yardımcı olmak hedefli danışmanlık ve bakım hizmeti veren bir merkezdir.

2009 yılında kurulan Akademi Saç Terapi, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi şubeleri ile “Trikoloji” yani Saç Bilimini referans alarak hizmet veren,  kozmetik uygulamalar yapan bir kuruluştur.  Dünya çapında şubeleri bulunan Svenson Hair Group ile işbirliği içinde çalışmaktadır.

Akademi Saç Terapi İngiltere’de Londra’da The Institute of Trichologists’in (IOT) 2 yıllık Trikolojik Danışmanlık lisans programını tamamlamış, Avrupa Saç Araştırmaları Birliği (EHRS), Uluslararası Trikoloji Birliği (IAT) üyesi, saç sorunları konusunda yurtdışında ve yurt içinde vaka tecrübeleri olan Evrim Bayraktar ve Burcu Çayözü tarafından kurulmuş bir merkezdir. Saç Bakımı uygulamalarında, Trikoloji biliminin 100 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi ile İngiltere’de üretilen Svenson marka trikolojik losyonlar kullanılmaktadır.

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


Comments are closed here.