fbpx

İnce Telli Saçlar İçin Saç Bakımı

Saç teli yapısı ve saç kalınlığı kişiden kişiye değişiklik gösterir ve genetik ve ırksal faktörlere göre belirlenir. Esas olarak, kalın telli ve ince telli saçlar arasındaki temel yapısal fark, saç telinin en iç kısmında bulunan “medulla” katmanının kalın telli saçta mevcutken ince telli saçta bulunmamasıdır.

Diğer yandan, kalın telli saç yapısında saç derisinde ortalama 80-90 bin civarı saç folikülü (gözenek) bulunurken ince telli saç yapılarında bu sayı 150 bine kadar çıkabilmektedir. Yani günün sonunda, ince telli saç yapısındaki kişilerin saç sayısı daha fazladır.

İnce telli saçlara sahip kişiler genelde saçlarının hacimsiz ve cansız görünmesinden şikayet ederler. Ancak dikkat edilecek birkaç yöntemle, ince telli saçların daha hacimli ve dolgun görünmesi sağlanabilir.

Saçınızı Düzenli Yıkayın

Saçınız deriniz her gün yağ salgılar, ölü deri hücresi ve diğer atık maddeleri üretir. Ayrıca çevresel olarak maruz kaldığımız kir ve toz zerreciklerini de biriktirir. Bütün bunlar saçı ağırlaştırabilir. Günlük oluşan yağ ve kirden saçı arındırmak, saça hacim ve canlılık katar ve saç daha fazla hareketlilik kazanır. Saç derinize uygun bir şampuan ve saç kremi seçimiyle hem saç derisi sağlını koruyabilir hem de saçlarınıza canlılık katabilirsiniz.

Doğru Şampuan ve Saç Kremini Seçin

Saç yapınız için çok ağır ürünler kullanmak, saç tellerinizi kaplayabilir ve saçınızın canlılığını ortadan kaldırabilir. Özellikle yağ içerikli ve yoğun nem verme odaklı ürünler, ince telli saçları daha da ağırlaştırabilir ve hacimsiz gösterebilir. Protein içeriği yüksek, hafif ve dolgunlaştırıcı özellikli ürünlerin tercih edilmesi daha iyi olacaktır.

Saç Kremini Doğru Uygulayın

Saç kremini doğrudan köklerinize uygulamaktan kaçının. Bu saçınızı ağırlaştırabilir. Bunun yerine saçınızın ortasından ucuna doğru uygulayın.

Saçlarınızı İyi Durulayın

Ürün kalıntısı, hacimsiz saçların nedenlerinden biridir. Yıkandıktan sonra saçınızda kalan en küçük miktarda şampuan veya saç kremi bile saçınızın hacimsiz ve sönük olmasına neden olabilir. Tüm ürünü iyice duruladığınızdan emin olun. Yeterince duruladığınızı düşündüğünüzde dahi tekrar durulayın!

Hafif Ürünler Seçin

Saçınıza şekil verirken ağır serumlardan ve yağlardan kaçının: bunlar saçınızı ağırlaştırır. Yumuşak, elektriklenmeyen bir görünümle birlikte hacim istiyorsanız Akademi Saç Terapi’de bulunan Philip Kingsley Maximiser ve Philip Kingsley Daily Damage Defense ürünlerini deneyebilirsiniz. Ayrıca Uniq1 Durulanmayan Sprey Bakım Kremi, saçı ağırlaştırmadan bakım yapar, onarır ve parlaklık verir.

Saç Köklerinizi Hareketlendirin

Kan dolaşımı ile yeterli oksijene kavuşan saç, daha hacimli ve sağlıklı görünür. Saç derisini iyi temizlemek, özellikle yağlı ve kepekli ciltlerde düzenli aralıklarla saç derisi peelingi yapmak, saç derisine masaj uygulayarak kan dolaşımını artırmak uygulanabilecek birkaç teknikten biridir. Bunlara ek olarak saçınızı kuruturken veya fönlerken, saçlarınızı öne doğru atarak ve köklerinize odaklanarak fönünüzü bitirin. Bunun saçınıza sağladığı hacme şaşıracaksınız. Daha da iyi bir destek için Philip Kingsley Daily Damage Extreme veya Maximiser gibi ısıyla etkinleşen hacim veren ürünler kullanın.

Gerçekçi Olun

Pek çok teknikle saçlarınızı olduğundan hacimli göstermek mümkündür. Ancak ince telli saç yapısı değişmez ve kalın telli bir hale gelmez. Saçınızın yapısını kabullenin ve olabileceği en iyi kalitede tutmaya çalışın.

Akademi Saç Terapi Instagram hesabını takip edin.


Comments are closed here.